Indické bramborové placky
Pusťte si do kuchyně trochu orientu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a uvařte v osolené vodě doměkka. Slejte a nahrubo rozšťouchejte.
Do rozšťouchaných brambor rozklepněte vejce, přilejte smetanu a přidejte najemno nakrájenou cibuli, nasekaný kopr, drcený kmín, sůl a mletý pepř.
Pečlivě promíchejte a podle hustoty těsta přisypejte hrubou mouku nebo krupici. Těsto nesmí být příliš tuhé.
Navlhčenou rukou pak tvořte placičky, které smažte na rozpáleném oleji na pánvi z obou stran dozlatova. Podávejte s omáčkou ze zakysané smetany, bílého jogurtu, prolisovaného česneku a nasekaného čerstvého koriandru.
Hodnotit recept: