Neodolatelné těstoviny: Jsou rychlé, levné a všichni je milují | Recepty.Blesk.cz

Neodolatelné těstoviny: Jsou rychlé, levné a všichni je milují

Foto: Shutterstock.com
07.09.2016 / 06:00

Těstoviny jsou snad nejlepší přílohou, navíc z nich snadno uděláte hlavní jídlo. Zpravidla nestojí mnoho a platí pro ně pravidlo, že čím jednodušší je recept, tím lépe většinou chutnají. Inspirujte se našimi recepty na těstovinové obědy nebo rychlé teplé večeře.

Špagety s masovými kuličkami a základní rajčatovou omáčkou jsou klasika, kterou milují hlavně děti. V receptu naleznete sice konzervovaná rajčata, která jsou dostupná celoročně, ale není jediný důvod, proč je právě teď nenahradit čerstvými letními rajčaty, která mají dokonalou chuť.

Další sezónní zeleninou, které bude za chvíli všude plno, jsou dýně. Proč je tedy nezkombinovat se špagetami? Tato večeře nebo oběd vás vyjde doslova na pár korun. Navíc bude chuť pokaždé trošku jiná podle toho, jakou dýni použijete.

Krémové fettuccine s dýní

Krémové fettuccine s dýní

Nejlepší těstoviny? No přece ty s dýní!celý článek

Italové jedí těstoviny jako jeden z předkrmů, proto si jich dávají málo a jsou zpravidla složené jen z pár surovin. Cherry rajčata plná slunce, bazalka, parmazán a olivový olej - to jsou základní stavební kameny tohoto božského receptu.

Penne s cherry rajčaty

Penne s cherry rajčaty

V jednoduchodti je krása! Připravte si dokonalé letní penne, které voní Itálií a chutnají po sladkých cherry rajčátkách.celý článek

Ještě rostou? Tak hurá pro ně! Čerstvé lesní houby v kombinaci s širokými italskými nudlemi jsou neodolatelné. Za půl hodinky jsou na stole a opět vám stačí jen pár surovin, abyste z nich vykouzlili skvělou večeři.

Houbové tagliatelle

Houbové tagliatelle

Tento recept v sobě snubí eleganci Itálie s českou domáckou chutí hříbků.celý článek

Pokud se vám urodilo mnoho cuket nebo je tato zelenina vaše zamilovaná, pusťte se do těstovin s cuketou. Tento recept je vhodný i pro vegetariány, ale jestli by se vám přeci jen stýskalo po nějaké té bílkovině, báječně se do něj hodí vařené kuřecí, krůtí nebo kachní maso.

Fusilli s cuketou

Fusilli s cuketou

Chcete připravit něco rychle a snadno? Zkuste tenhle cuketový recept.celý článek

 

Máte rádi spíš asijskou kuchyni než tu italskou? Pak se pusťte do těstovin s kuřecím masem a specifickou chutí kokosového mléka. Co se kari koření týče, raději než po indické sáhněte po thajské kari pastě. To, jak moc bude pikantní, záleží samozřejmě jen na vaší chuti.

Kari pánev s těstovinami a kuřecím masem

Kari pánev s těstovinami a kuřecím masem

Kuřecí maso a těstoviny se skvěle hodí do studeného salátu. Výborné jsou ale i takto - teplé s kari kořením a kokosovým mlékem.celý článek

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz