Houbové tagliatelle
Tento recept v sobě snubí eleganci Itálie s českou domáckou chutí hříbků.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
500 gtěstoviny tagliatelle
500 ghřiby čerstvé
1 svazečekpetrželka nasekaná
3 stroužekčesnek
2 polévková lžíceolej olivový
4 polévková lžícevíno bílé
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 20
1.
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě. Po uvaření těstoviny sceďte.
2.
Na olivovém oleji osmahněte na plátky nakrájený česnek, přidejte podélně nakrájené hříbky a opečte je dozlatova. Pak je zastříkněte vínem a nechte ho odpařit.
3.
Nakonec v pánvi nechte s houbami prohřát uvařené těstoviny, promíchejte je s nasekanou petrželkou a podávejte v nahřáté míse a s miskou strouhaného parmazánu.
Hodnotit recept: