Krémové fettuccine s dýní
Nejlepší těstoviny? No přece ty s dýní!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 polévková lžíceolej olivový
1/2 šálekořechy vlašské
2 polévková lžícesýr parmezán strouhaný
20 gmáslo
3 stroužekčesnek
300 mlsmetana
375 gtěstoviny fettuccine
500 gtykev alias dýně
60 gšpenát čerstvý
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 10
1.
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Nechte okapat v cedníku
2.
Mezitím rozpalte olej ve velké pánvi a rozpusťte v něm máslo.
3.
Snižte teplotu na střední polohu, přidejte česnek a ořechy.
4.
Opékejte za stálého míchání asi jednu minutu, až začne česnek vonět.
5.
Přidejte máslovou dýni a restujte asi dvě minuty a občas promíchejte.
6.
Až bude dýně měkká, přidejte smetanu a parmazán.
7.
Povařte ještě jednu až dvě minuty.
8.
Přidejte špenát, osolte a opepřete, dobře promíchejte a můžete servírovat.
Hodnotit recept: