Tradiční bramboračka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Tradiční bramboračka

45 min. | polévka | 2 126 kJ/porce | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Bramboračka je jedna z polévek, která by rozhodně neměla chybět ve vašem kuchařském repertoáru.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
4 ksbrambory
80 ghouby sušené
500 gzelenina kořenová
4 stroužekčesnek
2 lvoda
2 kscibule kuchyňská
150 gmáslo
3 polévková lžícemouka hladká
1 lžičkakmín drcený
1 lžičkamajoránka sušená

podle potřeby

sůl
pepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 25
1.

Ve velkém hrnci rozpustíme polovinu másla a na něm krátce osmahneme houby, přidáme malé kostičky zeleniny, pokrájenou cibuli a znovu krátce osmahneme.

2.

Pak směs zalijeme vodou, přidáme kostičky brambor, kmín, sůl a vaříme, až zelenina i houby změknou, podle potřeby doléváme vodu.

3.

V rendlíku rozpustíme zbytek másla, přidáme mouku a vymícháme zlatou jíšku, tou zahustíme polévku. Nakonec do bramboračky přidáme podle chuti majoránku, drcený česnek, sůl a pepř a krátce povaříme.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz