Broskvová buchta s kokosem
Tenhle koláč s vůní kokosu vás nadchne svou lehkostí. A hotový je do půl hodiny!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Máslo pozvolna rozehřejte na mírném ohni a odstavte. Broskve omyjte, osušte, rozkrojte na osminky a zbavte pecek.
Vejce rozklepněte do mísy, smíchejte s cukrem a špetkou soli a vyšlehejte do pěny.
Pak postupně přilévejte mléko, podmáslí, rozpuštěné máslo a přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a strouhaný kokos.
Zlehka vymíchejte. Dortovou formu vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou nebo strouhaným kokosem.
Polovinu těsta vlijte do formy a hustě ji poklaďte osminkami broskví. Na broske pak nalijte druhou polovinu těsta.
Pečte v dobře předehřátí troubě při 170 stupních Celsia asi 35 minut.
Hodnotit recept: