Gratinované brambory se slaninou
Jsou skvělé jako příloha ke grilovanému masu, ale klidně si je můžete dát jen tak, jako levnou večeři.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Slaninu nakrájejte na kostičky, cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka, česnek prolisujte. Brambory omyjte a osušte, neloupejte. Nakrájejte je na tenké plátky.
Zapékací mísu nebo pekáček vymažte máslem. Smetanu ke šlehání, mléko a čtvrt lžičky muškátového oříšku vložte do malého kastrůlku a na mírném ohni přiveďte k varu. Pak hned odstavte z plotny.
Plátky brambor, kostičky slaniny, nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek navrtvěte do máslem vymazané mísy nebo pekáče, osolte a opepřete.
Zalejte horkou smetanovou omáčkou. Vložte do předehřáté trouby a pečte asi 50 minut při 175 °C.
Hodnotit recept: