Rajčatové čatní
Čatní můžete uložit na pár dní do lednice a využít ho jako přílohu ke grilovaným masům nebo klobáskám.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Rajčata omyjte, nařízněte do křížku a spařte vařící vodou. Oloupejte je, rozpulte a vyjměte semeníky se semínky.
Dužinu pokrájejte na menší kousky. Cibuli a česnek oloupejte, jemně nasekejte a nechte na rozpáleném olivovém oleji zesklovatět. Přidejte rajčata a přilijte ocet.
Přiveďte k varu, ztlumte oheň a duste asi 30 minut. Pak přisypejte cukr a všechno koření, podle chuti feferonku (zbavenou semínek a nakrájenou) a nechte ještě asi 30 minut zhoustnout.
Potom naplňte do vypařených sklenic, zavíčkujte a sterilujte.
Hodnotit recept: