Salát s jahodami, špenátem a mozzarellou
Hledáte ke grilovanému masu dokonalý doplněk? Zkuste jahody. Jsou totiž skvělé i naslano a překvapí vás svěží chutí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
400 gšpenát čerstvý
300 gjahody čerstvé
2 kssýr mozzarella
1 hrstkrutony
zálivka
5 polévková lžíceolej olivový extra panenský
1 polévková lžícešťáva pomerančová
3 polévková lžícešťáva citronová
1 lžičkamed
1 lžičkahořčice dijónská
podle chuti
džem brusinkový
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
1.
Špenát opláchněte a natrhejte ho do velké mísy. Mozzarellu nakrájejte na kostičky, jahody na malé kousky a vše dobře promíchejte.
2.
Spojte suroviny na zálivku a vzniklou emulzi přidejte ke špenátu. Opatrně ještě jednou promíchejte.
3.
Salát dochuťte brusinkovým džemem. Nakonec přidejte krutony a hned podávejte.
Hodnotit recept: