Krásná podzimní hlávka zelí, to je dobrý a levný základ pro skvělý rodinný oběd. A pro milovníky masa přidáme ještě kousek vepřového, uzeného nebo trošku mletého masa. Každý si zkrátka přijde na své.
Zelné závitky naplněné mletým masem a k tomu silná rajčatová omáčka. Ideální oběd nebo teplá večeře, které rozhodně nezatíží váš rozpočet. Navíc se všechno dělá v jednom pekáči, takže vám odpadnou i starosti s hromadou špinavého nádobí. Prostě dokonalé podzimní jídlo.
Neznám snad lepší roční období na guláše, než je právě podzim. Dušené hovězí nebo vepřové maso, zaprášené hromadou sladké papriky, zkrátka nejvíc chutná, když je za okny déšť. Tento recept připomíná klasický maďarský segedín, ale hlavní roli v něm hrají uzené maso a zelí. Za zkoušku určitě stojí.

Rolády jsou skvělé, protože do nich můžete dát cokoliv, na co máte chuť. Tak proč ne třeba zelí?celý článek
Milujete masové rolády? Pak si místo španělského ptáčka připravte tentokrát roládu z vepřové krkovičky a dovnitř zamotejte vymačkané kysané zelí. Nejlépe chutná s bramborovými noky.
Další báječné recepty na zelí, brambory a další sezonní ingredience najdete v nejnovějším čísle měsíčníku Blesk vaše recepty, které pořídíte na novinových stáncích za pouhých 7,90 Kč.