V hlavní roli zelí: Lahodné závitky s mletým masem a hřejivý guláš | Recepty.Blesk.cz

V hlavní roli zelí: Lahodné závitky s mletým masem a hřejivý guláš

Foto: shutterstock.com
05.10.2016 / 06:00

Krásná podzimní hlávka zelí, to je dobrý a levný základ pro skvělý rodinný oběd. A pro milovníky masa přidáme ještě kousek vepřového, uzeného nebo trošku mletého masa. Každý si zkrátka přijde na své.

 

Zelné závitky naplněné mletým masem a k tomu silná rajčatová omáčka. Ideální oběd nebo teplá večeře, které rozhodně nezatíží váš rozpočet. Navíc se všechno dělá v jednom pekáči, takže vám odpadnou i starosti s hromadou špinavého nádobí. Prostě dokonalé podzimní jídlo.

Zelné závitky s mletým masem

Zelné závitky s mletým masem

Skvělé podzimní jídlo za pár korun.celý článek

Neznám snad lepší roční období na guláše, než je právě podzim. Dušené hovězí nebo vepřové maso, zaprášené hromadou sladké papriky, zkrátka nejvíc chutná, když je za okny déšť. Tento recept připomíná klasický maďarský segedín, ale hlavní roli v něm hrají uzené maso a zelí. Za zkoušku určitě stojí.

Vepřové roládky se zelím

Vepřové roládky se zelím

Rolády jsou skvělé, protože do nich můžete dát cokoliv, na co máte chuť. Tak proč ne třeba zelí?celý článek

Milujete masové rolády? Pak si místo španělského ptáčka připravte tentokrát roládu z vepřové krkovičky a dovnitř zamotejte vymačkané kysané zelí. Nejlépe chutná s bramborovými noky.

Záhorácký guláš se zelím

Záhorácký guláš se zelím

Segedín tak trochu jinak - s vepřovým a uzeným masem.celý článek

 

Další báječné recepty na zelí, brambory a další sezonní ingredience najdete v nejnovějším čísle měsíčníku Blesk vaše recepty, které pořídíte na novinových stáncích za pouhých 7,90 Kč.

 

 

FotoFoto

Diskuse k článku

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz