Květák s mletým masem
Uvařený květák je naplněn nádivkou z mletého masa a s parmazánem upečen v troubě.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Květák očistěte a omyjte.
V osolené vodě s citrónovou šťávou květák vařte vcelku 8 minut.
Housku namočte do vody.
Rajčata omyjte a nakrájejte na kostičky.
Papriku omyjte, podélně rozpůlte, zbavte jadérek a dužinu nakrájejte na kostičky.
Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte.
Housku vymačkejte a přidejte ji k mletému masu.
Petrželku omyjte, nechte okapat a nasekejte ji.
Petrželku, vejce a sójovou omáčku zapracujte k mletému masu.
Vše ochuťte solí, pepřem a paprikou.
Troubu předehřejte na 200°C.
Květák slijte, rozpůlte a zezpoda rozřízněte, aby šel naplnit nádivkou z mletého masa.
Zapékací formu vymažte tukem.
Obě poloviny květáku dejte do formy, podlijte vývarem a asi 40 minut pečte.
Zhruba 10 minut před koncem pečení vyjměte, posypte stouhaným parmazánem a dopečte.
Hotové jídlo ozdobte sekanými bylinkami.
Hodnotit recept: