Špenátové karbanátky
Autor receptu: Redakce
Ingredience
100 gsýr s plísní
150 mlmléko
2 stroužekčesnek
200 gmaso vepřové mleté
500 gšpenát čerstvý
6 polévková lžícestrouhanka
8 ksvejce
na pánev
50 mlolej
podle chuti
pepř barevný drcený
sůl
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 20
1.
Špenát opláchněte, osušte a nakrájejte nahrubo. V míse smíchejte maso s prolisovaným česnekem, osolte a opepřete.
2.
Přidejte strouhanku, mléko, 2 vejce a vše pořádně promíchejte.
3.
Ze směsi vytvarujte 6 placek a poskládejte je na tukem vymazaný plech.
4.
Do každé placky udělejte lžící prohlubeň a dejte je péct do trouby na 20 minut.
5.
Pak do každé prohlubně vyklepněte vejce, rozdrobte sýr a dejte karbanátky ještě na chvíli dopéct do trouby.
6.
Podávejte se zeleninovým salátem.
Hodnotit recept: