Bramborová musaka
České brambory a řecká klasika. V kombinaci s lilky, rajčaty a sýrem získáte levnou večeři, po které se jen zapráší.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Brambory vařte 10 minut v osolené vodě, pak je oloupejte a nakrájejte na plátky.
Lilek nakrájejte na plátky, posolte ho a po deseti minutách osušte ubrouskem.
V pánvi zahřejte olej, na něm opečte cibuli nakrájenou na kostičky a krátce i česnek nakrájený na plátky.
Přidejte maso, a až zhnědne, vlijte rajčata.
Škrob smíchejte se 2 lžícemi vody a přimíchejte k masu. Když směs zhoustne, odstavte ji.
Do zapékací formy navrstvěte polovinu brambor, polovinu směsi a polovinu plátků lilku.
Pak dejte zase směs a navrch naskládejte střídavě plátky brambor, lilku a rajčat.
Rozkvedlejte vejce se sýrem a jogurtem a směs vylijte na musaku. Pečte při 190 stupních C asi 45 minut.
Hodnotit recept: