Zapečené brambory s klobásou
Chcete, aby byly zapečené brambory pikantnější? Pak do nich přidejte ostrou klobásu. Budou vás sice pálit ústa, ale budete si chtít zaručeně přidat.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Na plátky nakrájené brambory vařte asi deset minut v osolené vodě a slijte.
Na pánvi opečte na másle nakrájenou klobásu, na kolečka nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek.
Vyjměte třetinu klobásy s cibulí a nechte stranou. Do pánve vlijte vývar a bylinky.
Škrob rozmíchejte ve 4 lžících vody, vmíchejte ho do pánve, pak přidejte smetanu.
Když směs zhoustne, odstavte ji a vmíchejte sýr.
Na dno vymazané formy dejte polovinu plátků brambor, na něj přesuňte směs z pánve, zakryjte zbývajícími bramborami, posypejte odloženými klobásami a cibulí a pečte při 190 stupních C asi 30 minut.
Hotové jídlo posypejte libečkem.
Hodnotit recept: