Zapečená ryba s bramborami
Milujete brambory i rybu? Můžete vyzkoušet tenhle recept, který má intenzivní chuť. Chcete-li intenzivnější chutě, pak sáhněte po uzené rybě.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na formu
Postup přípravy
Na kostičky nakrájené nebo nahrubo nastrouhané brambory povařte v osolené vodě (kostičky 10 minut, plátky 5 minut). Měly by změknout, ale nerozpadat se.
Sceďte je a dejte stranou. Na másle opečte na kolečka nakrájený pórek.
Až zesklovatí, zasypejte ho moukou a promíchejte. Po částech vlijte vlažné mléko, a až se spojí s pórkem a jíškou, přidejte zakysanou smetanu.
Osolte, opepřete, přidejte byli nky a muškát a stáhněte z ohně.
Rybu natrhejte nebo nakrájejte na kousky. Třetinu brambor vložte do vymazané formy, poklaďte polovinou ryb, zalijte polovinou omáčky a posypejte třetinou sýra.
Pak dejte další třetinu brambor, ryby a omáčku, druhou třetinu sýra a naposledy zbytek brambor.
Zbývající sýr smíchejte se strouhankou a posypejte jím povrch pokrmu. Zapékejte 30 minut při 180 stupních C.
Hodnotit recept: