Bramborové placky s jablkem
Tyhle placky se dají jíst nejen jako příloha, ale klidně jako hlavní jídlo. A když k nim přidáte rukolu, dostanete navíc spoustu vitaminů.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
450 gbrambory moučné
1 ksjablko
1 kscibule kuchyňská
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
2 polévková lžíceolej na smažení
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 30
1.
Brambory omyjte, ale neloupejte. Dejte je do hrnce s vodou, přiveďte k varu a nechte na mírném plameni asi 10 minut vařit (nepřevařte!).
2.
Slijte je, nechte okapat a zchladnout, pak je oloupejte a spolu s cibulí a jablkem nastrouhejte najemno.
3.
Osolte, opepřete a tvořte placky. Můžete dělat malé, velké, tenké i silnější.
4.
Smažte je v oleji z každé strany dozlatova a nechte okapat na ubrousku.
Hodnotit recept: