Francouzské brambory | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Francouzské brambory

60 min. | hlavní chod | 693 kJ/porce | 4 porce

francouzské brambory

Tohle jednouduché a levné zapečené jídlo chutná skvěle. A čím tenčí plátky, tím křupavější zážitek. Můžete k němu podávat třeba bylinkový tvaroh.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkapepř černý mletý
1 polévková lžícebujón
1 stroužekčesnek
1 špetkaoříšek muškátový
1  špetkasůl
250 mlmléko polotučné
250 mlsmetana 12%
50 gmáslo
800 gbrambory salátové

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 50
1.

Omyté a oloupané brambory nahoblujte na tenké plátky.

2.

Formu vytřete přepůleným stroužkem česneku nebo ho utřete a dno jím pomažte.

3.

Vyskládejte polovinu brambor, posypejte trochou sypkého bujonu nebo vegety, podle chuti dejte sůl, pepř a muškátový oříšek.

5.

Smetanu smíchejte s mlékemm dochuťte vývarem a kořením a vlijte na brambory.

6.

Poklaďte kousky másla. Pečte při 180 stupních C asi 1 hodinu.,

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 248,5kJ 693kJ
Bílkoviny 0,7g 2,1g
Tuky 5,9g 16,5g
Sacharidy 1g 2,9g
Cholesterol 12,6mg 35,2mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz