Omáčka ze čtyř druhů sýra
Milujete sýrovou příchuť? Zkuste omáčku, do které přidáte dokonce čtyři druhy sýrů! Čím bude sýr tučnější, tím bude omáčka krémovější. Je hotová hned a stačí k ní jen uvařit těstoviny.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 špetkapepř černý mletý
1 lžičkamáslo
1 stroužekčesnek
1 kscibule kuchyňská
400 paličkasmetana 12%
500 gtěstoviny penne
60 gsýr eidam (45%)
60 gsýr parmezán
60 gsýr mozzarella
60 gsýr niva
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 15
1.
Na másle opečte cibuli a přidejte česnek.
2.
Tvrdé sýry nastrouhejte, měkké nakrájejte.
3.
Sýry a smetanu přidejte do hrnce a nechte vše, aby se za stálého míchání spojilo.
4.
Přidejte šalvěj. Zároveň uvařte v osolené vodě na skus těstoviny, slijte je a podávejte s omáčkou.
5.
Posypejte čerstvě mletým pepřem.
Hodnotit recept: