Rýže na mexický způsob s mletým masem
Tak trochu jiná varianta českého rizota.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kscibule kuchyňská
100 gmaso mleté
100 grýže dlouhozrnná
2 stroužekčesnek
100 grajčata krájená s bazalkou
1 kspaprika zelená
1 ks
200 mlvývar drůbeží
1 hrsthrášek mražený
1 lžičkasůl
1 hrstpepř černý mletý
1 hrneksýr strouhaný
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 25
1.
Na olivovém oleji zpěňte 1 pokrájenou cibuli, přidejte 100 g mletého masa a dvě minuty míchejte.
2.
Pak vsypte 100 g dlouhozrnné rýže a míchejte dalších 5 minut. Přihoďte 2 drcené stroužky česneku, 100 g nakrájených rajčata, 1 pokrájenou zelenou papriku, 1-2 nasekané čerstvé chilli papričky, přilijte 200 ml drůbežího vývaru, přiklopte a zvolna duste asi patnáct minut.
3.
Stáhněte z ohně, dosolte, vmíchejte hrst mraženého hrášku a přiklopené nechte 10 minut dojít.
4.
Podávejte se strouhaným sýrem.
Hodnotit recept: