Mrkvové karbanátky
Jak dostat do dětí a partnerů zeleninu, pokud ji nemusí? Schovejte ji do karbanátku a usmažte ji na oleji.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
4 ksmrkev
1 polévková lžícemáslo
1 ksvejce
0.5 hrnekstrouhanka
3 stroužekčesnek
1 hrnekolej
1 polévková lžícetymián drcený
1 lžičkasůl
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 15
1.
Nastrouhané mrkve poduste na másle a pak je vložte do mísy. Přidejte rozšlehaná vejce, strouhanku, sůl, lístky tymiánu a prolisované stroužky česneku.
2.
Vytvořte menší karbanátky a ty pečte z obou stran dozlatova.
3.
Dávejte je na talíř s ubrouskem, aby se z nich odsál přebytečný tuk.
4.
Karbanátky podávejte s bramborovou kaší nebo jen tak jako chuťovku.
Hodnotit recept: