Red velvet roláda
Tahle sladká roláda s mascarpone je doslova boží. Ochutnejte.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
těsto
Postup přípravy
Máslo s krupicovým cukrem vyšlehejte a do pěny zašlehejte vejce. Do základu střídavě po troškách šlehačem zapravte směs mouky se solí a podmáslím pokojové teploty obarveném na červeno.
Nakonec zašlehejte vodu smíchanou s octem. Vypracované těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 180 °C pečte asi 10 minut.
Upečený plát i s podkladovým papírem ihned překlopte na čistý arch papíru, společně zarolujte a nechte vychladnout.
Poté plát rozrolujte, naneste náplň vymíchanou ze všech předepsaných ingrediencí a znovu opatrně zarolujte.
Hodnotit recept: