Roláda s vůní citronu
Tahle citronově vonící roláda nadchne každého, kdo miluje citrusy.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
těsto
Postup přípravy
Oddělené žloutky a 40 g krupicového cukru vyšlehejte, do pěny po částech vmíchejte směs mouky s kypřicím práškem a nakonec sníh vyšlehaný z bílků se solí a zbylým cukrem
Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 190 °C pečte asi 10 minut. Horký plát přeložte na utěrku posypanou moučkovým cukrem, ihned zarolujte a nechte vychladnout.
Mezitím připravte náplň: Želatinu zalijte trochou vody, nechte ji nabobtnat a zahřejte ji max. na 60 °C. Když začne mírně želírovat, smíchejte ji se 3 lžícemi krému, který jste vyšlehala z mascarpone, moučkového cukru, citronové kůry a šťávy
Promíchanou želatinu vmíchejte zpět do zbylého krému. Nakonec vmíchejte vyšlehanou smetanu. Krátce odleželou náplň naneste na rozrolovaný plát a vše srolujte.
Hodnotit recept: