Roláda s pařížskou šlehačkou
Milovníci šlehačky si tenhle zákusek rozhodně nenechají ujít.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
poleva
těsto
Postup přípravy
V míse vyšlehejte oddělené žloutky s cukrem, do pěny střídavě po troškách vmíchejte sníh vyšlehaný z bílků se solí a směs polohrubé mouky se solamylem.
Těsto rozlijte na plech vyložený pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 200 °C pečte asi 10 minut. Horký plát z plechu stáhněte, poprašte ho moučkovým cukrem, přikryjte utěrkou a nechte vychladnout. Základ náplně připravte den předem.
Smetanu za stálého míchání svařte se 100 g čokolády. Jakmile se rozpustí a hmota vzkypí, vše odstavte a zchladlou ji uložte do druhého dne v chladničce.
Poté ji opět vyšlehejte a vmíchejte 50 g jemně strouhané čokolády. Náplň naneste na plát a zarolujte. Povrch rolády ozdobte rozehřátou čokoládovou polevou a cukrářským zdobením.
Hodnotit recept: