Babiččin karbanátek z hovězího a vepřového masa
Karbanátky z hovězího a vepřového masa, bagety namočené ve smetaně, dochucené kečupem, majoránkou, hořčicí a vejcem. Podáváme s bramborami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Anglickou slaninu nakrájíte na kostičky.
Cibuli oloupejte a nakrájíte na jemno.
Na pánvi a oleji smažte cibuli do sklovita.
Přidejte anglickou slaninu, zmírněte plamen a spíše duste, aby anglická pustila tuk a celé to změklo (pozor cibule nesmí příliš zhnědnout, celé to musí mít spíše podušenou konzistenci).
Nakrájejte na co nejmenší kousky bagetu i s kůrou (případně 2 rohlíky).
Dejte do misky a zalejte smetanou tak, aby se nasákly všechny kousky, ale nesmějí plavat (veškerá smetana se musí nasáknout do bagety)
Smíchejte a prohnětete mletá masa ve větší míse.
Uprostřed si udělejte prohlubeň, do které přidejte kečup, hořčici, utřený česnek, dle chuti majoránku, vejce.
V prohlubni si to trochu promíchejte.
Adžikou (adžikou, ale lze použít i jiná grilovací koření) posypte celou horní část připravené směsi.
Přidejte nasáklou bagetu a vše pořádně prohněťte.
Na závěr můžete dle chuti připravenou směs dosolit a promíchat (osobně dávám sůl jen zlehka).
Připravenou směs nechejte min 0,5 hodiny odležet (ještě lépe přes noc v lednici)
Karbanátky dejte na rozpálený gril a pokud je směs příliš řídká, tak na alobal (ale je lépe, aby šla na gril přímo).
Jako omáčku lze použít smíchanou šlehačku se zakysanou smetanou půl na půl.
Dále zamíchejte rozetřený česnek, čerstvou bazalkou a trochou adžiky (nebo podravku nebo koření na bylinkovém základu).
Jako přílohu volte nejlépe grilované brambory a grilovanou zeleninu.
Hodnotit recept: