Sekaná s polentou
Proč nezkusit sekanou v kombinaci s polentou? Získáte zajímavý oběd, který nikoho neurazí, naopak!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Cibuli, česnek a pórek očistěte. Cibuli nakrájejte na kostičky, česnek nasekejte nadrobno a pórek nakrájejte na kolečka. Housku nakrájejte na kousky a přelijte mlékem, aby se nasákla. Mleté maso smíchejte s cibulí, pórkem a česnekem, přidejte rozklepnutá vejce, namočenou housku, parmazán a koření. Pokud je hmota příliš řídká, zahusťte ji strouhankou. Důkladně promíchejte.
V kastrolu si připravte instantní polentu podle návodu na obalu (jen se zalije vodou), přidejte k ní parmazán a podle chuti osolte. Promíchejte
Z masové hmoty vytvořte šišku, přeneste ji do pekáčku vymazaného olejem a celý povrch sekané i boky obalte polentovou hmotou. Nejlépe se vám bude pracovat namočenýma rukama.
Pekáč vložte do předehřáté trouby a za občasného podlévání pečte na 175 °C asi 50 minut.
Tip: V polovině pečení přidejte do pekáčku k sekané nakrájenou zeleninu - papriky, cukety, rajčata apod. a společně dopečte. Pečená zelenina bude skvělou přílohou.
Hodnotit recept: