Nedělní sekaná 11x jinak: Staročeská klasika, jehněčí nebo vegetariánská! | Recepty.Blesk.cz

Nedělní sekaná 11x jinak: Staročeská klasika, jehněčí nebo vegetariánská!

Foto: shutterstock.com
05.05.2017 / 06:00

Chcete levný oběd, který zmizí ze stolu během několika minut? Upečte sekanou! Můžete využít nejen klasické mleté hovězí nebo vepřové maso, ale taky jehněčí či drůbeží! No a připravit lze i verzi bezmasou. Ani s jednou neuděláte chybu! Všechny chutnají naprosto dokonale.

 

Dáváte přednost klasice? Pak začněte sekanou, kterou připravíte z mletého hovězího a vepřového nebo použijte klidně jen jeden druh masa. Bez bylinek se ale neobejdete, ty dodají sekané výraznou chuť. A když ji ještě obalíte do slaniny, zvláště mužská část rodiny si na ní stoprocentně pošmákne.

Staročeská domácí sekaná

Staročeská domácí sekaná

Staročeská sekaná je naprosto klasické jídlo z mletého masa, které ovšem vyžaduje špetku umění.celý článek

Sekaná s bylinkami

Sekaná s bylinkami

Elegantní verze klasické české nedělní pečínky.celý článek

Sekaná ve slaninovém kabátku

Sekaná ve slaninovém kabátku

Slaniny není nikdy dost, zvlášť té křupavé a vypečené na povrchu sekané. Tahle vám bude zaručeně chutnat!celý článek

Hovězí sekaná se slaným sýrem a pažitkou

Hovězí sekaná se slaným sýrem a pažitkou

Tuhle masovou roládu můžete připravit i bezlepkovou, použijete-li třeba kukuřičnou strouhanku.celý článek

Máte raději drůbeží maso? Pak vyzkoušejte naše recepty z kuřecího nebo krůtího mletého masa. No a jestli chcete otestovat něco trošku exotičtějšího, pak se nechte inspirovat Řeckem nebo Itálií, kde se do sekané přidává maso jehněčí.

Krůtí sekaná s bylinkovou omáčkou

Krůtí sekaná s bylinkovou omáčkou

Tahle sekaná chutná fantasticky - je tmavší než kuřecí a jemnější než vepřová. Ale rozhodně stojí za to, abyste ji ochutnali.celý článek

Drůbeží sekaná ve slanině

Drůbeží sekaná ve slanině

Upečte si drůbeží sekanou ve slaninovém kabátku, a rodina bude mít skvělý nedělní oběd.celý článek

Jehněčí sekaná se špenátem

Jehněčí sekaná se špenátem

S touhle sekanou se podíváte do Řecka. Díky špenátu a sýru bude sekaná svěží a chutná.celý článek

Italská sekaná

Italská sekaná

Nelekněte se hrubší struktury sekané, ta je v receptu schválně proto, abyste si při jídle mohli užívat její jednotlivé součásti.celý článek

No a pro ty, kteří dávají přednost něčemu zdravějšímu, nabízíme vegetariánskou inspiraci. Ovšem dobře chutná i sekaná s kukuřičnou polentou nebo sekaná v kabátku z listového těsta. 

Vegetariánská sekaná s ořechy a houbami

Vegetariánská sekaná s ořechy a houbami

Díky ořechům, sýru a spoustě dalších dobrot na maso lehce zapomene i ten největší milovník masa.celý článek

Sekaná s polentou

Sekaná s polentou

Proč nezkusit sekanou v kombinaci s polentou? Získáte zajímavý oběd, který nikoho neurazí, naopak!celý článek

Sekaná v listovém kabátě

Sekaná v listovém kabátě

I obyčejná sekaná v listovém těstě může vypadat elegantně. Nemyslíte?celý článek

 

Brzy začne grilovací sezóna, víte, jak vybrat správně maso na hamburger? Poradíme vám v našem VIDEU:

Video se připravuje ...
Jak vybrat maso na hamburger vám poradí food blogerka Mona Jaoua • 

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz