Nedělní sekaná 11x jinak: Staročeská klasika, jehněčí nebo vegetariánská! | Recepty.Blesk.cz

Nedělní sekaná 11x jinak: Staročeská klasika, jehněčí nebo vegetariánská!

Foto: shutterstock.com
05.05.2017 / 06:00

Chcete levný oběd, který zmizí ze stolu během několika minut? Upečte sekanou! Můžete využít nejen klasické mleté hovězí nebo vepřové maso, ale taky jehněčí či drůbeží! No a připravit lze i verzi bezmasou. Ani s jednou neuděláte chybu! Všechny chutnají naprosto dokonale.

 

Dáváte přednost klasice? Pak začněte sekanou, kterou připravíte z mletého hovězího a vepřového nebo použijte klidně jen jeden druh masa. Bez bylinek se ale neobejdete, ty dodají sekané výraznou chuť. A když ji ještě obalíte do slaniny, zvláště mužská část rodiny si na ní stoprocentně pošmákne.

Staročeská domácí sekaná

Staročeská domácí sekaná

Staročeská sekaná je naprosto klasické jídlo z mletého masa, které ovšem vyžaduje špetku umění.celý článek

Sekaná s bylinkami

Sekaná s bylinkami

Elegantní verze klasické české nedělní pečínky.celý článek

Sekaná ve slaninovém kabátku

Sekaná ve slaninovém kabátku

Slaniny není nikdy dost, zvlášť té křupavé a vypečené na povrchu sekané. Tahle vám bude zaručeně chutnat!celý článek

Hovězí sekaná se slaným sýrem a pažitkou

Hovězí sekaná se slaným sýrem a pažitkou

Tuhle masovou roládu můžete připravit i bezlepkovou, použijete-li třeba kukuřičnou strouhanku.celý článek

Máte raději drůbeží maso? Pak vyzkoušejte naše recepty z kuřecího nebo krůtího mletého masa. No a jestli chcete otestovat něco trošku exotičtějšího, pak se nechte inspirovat Řeckem nebo Itálií, kde se do sekané přidává maso jehněčí.

Krůtí sekaná s bylinkovou omáčkou

Krůtí sekaná s bylinkovou omáčkou

Tahle sekaná chutná fantasticky - je tmavší než kuřecí a jemnější než vepřová. Ale rozhodně stojí za to, abyste ji ochutnali.celý článek

Drůbeží sekaná ve slanině

Drůbeží sekaná ve slanině

Upečte si drůbeží sekanou ve slaninovém kabátku, a rodina bude mít skvělý nedělní oběd.celý článek

Jehněčí sekaná se špenátem

Jehněčí sekaná se špenátem

S touhle sekanou se podíváte do Řecka. Díky špenátu a sýru bude sekaná svěží a chutná.celý článek

Italská sekaná

Italská sekaná

Nelekněte se hrubší struktury sekané, ta je v receptu schválně proto, abyste si při jídle mohli užívat její jednotlivé součásti.celý článek

No a pro ty, kteří dávají přednost něčemu zdravějšímu, nabízíme vegetariánskou inspiraci. Ovšem dobře chutná i sekaná s kukuřičnou polentou nebo sekaná v kabátku z listového těsta. 

Vegetariánská sekaná s ořechy a houbami

Vegetariánská sekaná s ořechy a houbami

Díky ořechům, sýru a spoustě dalších dobrot na maso lehce zapomene i ten největší milovník masa.celý článek

Sekaná s polentou

Sekaná s polentou

Proč nezkusit sekanou v kombinaci s polentou? Získáte zajímavý oběd, který nikoho neurazí, naopak!celý článek

Sekaná v listovém kabátě

Sekaná v listovém kabátě

I obyčejná sekaná v listovém těstě může vypadat elegantně. Nemyslíte?celý článek

 

Brzy začne grilovací sezóna, víte, jak vybrat správně maso na hamburger? Poradíme vám v našem VIDEU:

720p 480p 360p 240p
Jak vybrat maso na hamburger vám poradí food blogerka Mona Jaoua • 

Diskuse k článku

.

Recepty z mletého masa, které nikdy neomrzí! Sekaná, rizoto nebo pirohy!

Mleté maso je vděčné, univerzální a můžete ho ochucovat na tisíc způsobů. A nikdy se neomrzí. Lze z něj připravit oblíbené karbanátky, sekanou, ale také můžete experimentovat a vyzkoušet recepty, které pocházejí třeba z

Poctivá domácí šunka! Vyrobte si tu nejlepší a bez "éček"!

Chcete mít jistotu, že šunka, kterou si dopřejete, je opravdu kvalitní a nejsou v ní žádná "éčka" ani chemikálie? Existuje spousta receptů, ale tenhle je naprosto jednoduchý.

Rychlé podzimní koláče: Jablkové, dýňové nebo ořechové s čokoládou!

Podzim je nádherné období, v němž můžeme v kuchyni zužitkovat všechny dary přírody. Vykouzlete svým blízkým nebo návštěvě rychlé a dokonalé koláče z jablek, dýně nebo ořechů. Fantazii se meze nekladou a vy můžete vyzkoušet

Bramborová kaše jako od babičky! Jak na ni, aby byla dokonalá?

Zdá se, že udělat kaši z brambor je jednoduché. Ovšem zdání klame. Lahodná bramborová kaše by měla být bez hrudek, krémová, a přitom dost pevná. Ještě se vám taková nepovedla? Zkuste to podle našeho receptu!

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Rozchod Jágra a Kopřivové? Konec spekulacím!…

Relativně poklidné vody českého showbyznysu před časem rozvířila na začátku října Veronika Kopřivová…

celý článek »

Příběhy

Narkomanka Katka prosí Třeštíkovou: Splň,…

Uplynulo už 22 let od chvíle, kdy se poprvé protnuly osudy tehdy ještě mladé a pohledné narkomanky…

celý článek »

Krimi

Mrazivé foto od soudu: Tímto 37kilovým kamenem…

Vražda krásné Hanny Cornelius (†21) šokovala celý svět. V současné chvíli v Kapském městě v JAR probíhá…

celý článek »

Krimi

Kočner si prý objednal i vraždu miliardáře:…

Marián Kočner je už čtyři měsíce ve vazbě a padá na něj jedno obvinění za druhým. Zfalšované směnky,…

celý článek »