Chcete levný oběd, který zmizí ze stolu během několika minut? Upečte sekanou! Můžete využít nejen klasické mleté hovězí nebo vepřové maso, ale taky jehněčí či drůbeží! No a připravit lze i verzi bezmasou. Ani s jednou neuděláte chybu! Všechny chutnají naprosto dokonale.
Dáváte přednost klasice? Pak začněte sekanou, kterou připravíte z mletého hovězího a vepřového nebo použijte klidně jen jeden druh masa. Bez bylinek se ale neobejdete, ty dodají sekané výraznou chuť. A když ji ještě obalíte do slaniny, zvláště mužská část rodiny si na ní stoprocentně pošmákne.
Staročeská sekaná je naprosto klasické jídlo z mletého masa, které ovšem vyžaduje špetku umění.celý článek
Slaniny není nikdy dost, zvlášť té křupavé a vypečené na povrchu sekané. Tahle vám bude zaručeně chutnat!celý článek
Hovězí sekaná se slaným sýrem a pažitkou
Tuhle masovou roládu můžete připravit i bezlepkovou, použijete-li třeba kukuřičnou strouhanku.celý článek
Máte raději drůbeží maso? Pak vyzkoušejte naše recepty z kuřecího nebo krůtího mletého masa. No a jestli chcete otestovat něco trošku exotičtějšího, pak se nechte inspirovat Řeckem nebo Itálií, kde se do sekané přidává maso jehněčí.
Krůtí sekaná s bylinkovou omáčkou
Tahle sekaná chutná fantasticky - je tmavší než kuřecí a jemnější než vepřová. Ale rozhodně stojí za to, abyste ji ochutnali.celý článek
Nelekněte se hrubší struktury sekané, ta je v receptu schválně proto, abyste si při jídle mohli užívat její jednotlivé součásti.celý článek
No a pro ty, kteří dávají přednost něčemu zdravějšímu, nabízíme vegetariánskou inspiraci. Ovšem dobře chutná i sekaná s kukuřičnou polentou nebo sekaná v kabátku z listového těsta.
Vegetariánská sekaná s ořechy a houbami
Díky ořechům, sýru a spoustě dalších dobrot na maso lehce zapomene i ten největší milovník masa.celý článek
Proč nezkusit sekanou v kombinaci s polentou? Získáte zajímavý oběd, který nikoho neurazí, naopak!celý článek
Brzy začne grilovací sezóna, víte, jak vybrat správně maso na hamburger? Poradíme vám v našem VIDEU: