Jehněčí sekaná se špenátem
S touhle sekanou se podíváte do Řecka. Díky špenátu a sýru bude sekaná svěží a chutná.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Brambory vařte 25 minut v osolené vodě. Důkladně vypraný špenát vhoďte do osolené vroucí vody a jakmile zvadne, sceďte ho a přelijte studenou vodou, aby si zachoval barvu.
Nechte ho na sítu okapat a pak jej ještě důkladně vymačkejte. Housky nalámejte a namočte vlažnou vodou, špenát nasekejte nadrobno.
Mezitím utřete česnek a smíchejte s nadrobeným sýrem a nasucho opraženými piniovými semínky, přidejte špenát a podle chuti osolte a opepřete.
Housky vymačkejte a smíchejte s mletým masem, hořčicí, vejcem a oreganem, přidejte sůl a pepř. Ze dvou třetin masa zformujte sekanou, uprostřed udělejte prohlubeň, kterou naplňte špenátovou směsí.
Zakryjte zbývajícím masem a při 200 stupních C pečte 30 minut. Pak slijte brambory, nakrájejte je na čtvrtky a spolu s pokrájenými paprikami přidejte k sekané.
Pokapejte je olejem, posypte solí, pepřem a rozmarýnem a pečte dalších 30 minut.
Hodnotit recept: