Krůtí sekaná s bylinkovou omáčkou
Tahle sekaná chutná fantasticky - je tmavší než kuřecí a jemnější než vepřová. Ale rozhodně stojí za to, abyste ji ochutnali.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
omáčka
Postup přípravy
Rohlík nadrobte do misky a pokapejte vodou.. V pánvi zahřejte 1 lžíci oleje a na něm opečte po částech houby, než se z nich vypaří voda.
Pak je dejte do mísy, osolte a opepřete. Do pánve přidejte olej a na něm opečte nasekanou cibuli a česnek, až cibulka povolí.
Pak směs osolte, opepřete a dejte do mísy. Přidejte vymačkaný rohlík, vejce, bylinky i maso a hmotu dobře propracujte.
Vzniklý bochník vložte do vymazané formy a při 180 stupních C ho pečte asi 50 minut.
Mezitím najemno nasekejte bylinky, utřete česnek a smíchejte s olejem a citronem na omáčku. Můžete ji osolit.
Náš tip: Do sekané můžete přidat ještě kapary, posekané olivy nebo sterilovaný chřest.
Hodnotit recept: