Sekaná v listovém kabátě
I obyčejná sekaná v listovém těstě může vypadat elegantně. Nemyslíte?
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Maso nakrájejte na kostky 2-3 cm velké a prožeňte je strojkem. Nakonec umelte i pokrájený chleba.
Na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibulku a česnek, přidejte tymián a smetanu, vmíchejte chléb a nechte 10 minut stát, aby nasákl tekutinu.
Pak přesuňte chlebovou směs do mísy, přimíchejte do ní protlak, worcestr, vejce a sýr, vše spojte s masem.
Na pomoučené ploše vyválejte těsto na dlouhý obdélník, polovinu (podél dlouhé strany) posypte strouhankou, druhou potřete vodou. Na strouhanku položte tenký dlouhý válec sekané.
Těsto přes ni přehněte (z těsta bude ležaté U, tedy sklad na jedné straně, nikoli nahoře nebo dole). Válec spojte do věnce a přesuňte na plech vyložený pečicím papírem.
Potřete žloutkem, posypte odtrhnutým tymiánem a při 180 stupních C pečte 50-60 minut. Pokud bude povrch zlátnout příliš rychle, zakryjte ho alobalem nebo papírem na pečení.
Náš tip: Věnec se spolehlivě propeče, když ho vytvoříte z tenčího válce a uprostřed necháte velkou díru. Maso můžete dát taky předpéct, pak zabalit a péct dalších 30 minut, ale to chce více zručnosti.
Hodnotit recept: