Sekaná ve slaninovém kabátku
Slaniny není nikdy dost, zvlášť té křupavé a vypečené na povrchu sekané. Tahle vám bude zaručeně chutnat!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Papriku opečte samotnou v roubě nebo přímo na plynovém hořáku, občas obracejte. Až zčerná, zabalte ji do sáčku a nechte zapařit.
Pak papriku oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kostky. Chléb rozmixujte na drobky. Na oleji dozlatova opečete nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, po chvíli zalijte smetanou, promíchejte a vylijte do misky na chlebové drobky.
Nechte asi 10 minut stát. Do velké mísy vložte maso a přimíchejte papriku, chlebovou směs, mandle, vejce, okurku, hořčici, worcestr, koření a sůl.
Utvořte bochník. Na plech vyložený pečicím papírem naskládejte pár plátků slaniny, na ni položte sekanou a obalujte další slaninou.
Pro jistotu můžete bochníček svázat kuchyňským provázkem. při 200 stupních C ho pečte asi hodinu.
Hodnotit recept: