Nejlepší jarní polévky: Jsou rychlé, levné a zasytí! | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší jarní polévky: Jsou rychlé, levné a zasytí!

Foto: Shutterstock
26.04.2017 / 06:00

Jaro je tady ať chceme, nebo ne. Využijte jeho krás i v kuchyni a dejte zelenou všemu zelenému, červenému a oranžovému, co začíná růst a klíčit. Tyhle polévky jsou rychle hotové, skvěle chutnají, a navíc vás ještě zahřejí, zvláště navečer. 

Období jara je jako dělané na sběr a konzumaci nejrůznějších bylinek, i těch divokých, které najdete v přírodě. Využijte toho a zkuste uvařit tyhle výtečné polévky, ve kterých je spousta bylinek.

Krémová polévka s bylinkami

Krémová polévka s bylinkami

Výborná polévka z jarní cibulky se spoustou bylinek v horkém letním dni nahradí večeři.celý článek

Bylinková polévka s noky

Bylinková polévka s noky

Připravte si chutnou a lehkou zeleninovou polévku obzvláštněnou domácími noky!celý článek

Bylinková polévka

Bylinková polévka

Bylinková polévka zahuštěná jíškou a zjemněná žloutky rozšlehanými v mléce. Podáváme rozmixovanou a ozdobenou kostičkami opečeného chleba.celý článek

A co si uvařit polévku s medvědím česnekem? Medvědí česnek je typická jarní bylina se spoustou pozitivních vlastností pohromadě. Je zároveň úžasným životabudičem, takže proč ho nevyužít i v kuchyni.

Krémová polévka s medvědím česnekem

Krémová polévka s medvědím česnekem

Krémová smetanová polévka s česnekem.celý článek

Krémová polévka z medvědího česneku

Krémová polévka z medvědího česneku

Tahle česnečka vám určitě bude chutnat. Teď na jaře je naprosto ideální.celý článek

Což takhle dát si špenát? Spousta z nás si jarní vaření bez čerstvého špenátu neumí ani představit. A polévka z něj chutná naprosto božsky!

Špenátový krém

Špenátový krém

Pochutnejte si na skvělém špenátovém krému s opečenou bagetkou a slaninou!celý článek

Špenátová polévka se zastřeným vejcem

Špenátová polévka se zastřeným vejcem

Při konzumaci téhle chutné jarní polévky z čerstvého špenátu budete mít dobrý pocit, že děláte něco pro své zdraví.celý článek

Červená řepa sice na jaře neroste, ale zato je naprosto ideální jako detoxikační potravina. Povzubuzuje také lymfatický systém a je vhodná zvláště pro ženy. Uvařte si z ní polévku a jezte ji klidně celý týden.

Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy

Řepa je zdravá a zajímavě chutná. Kdo ji miluje, nedá na ni dopustit. Zkusili jste už tuhle hutnou polévku, která voní po olivách, celeru a bylinkách?…celý článek

Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy

Červená řepa je zdravá a výživná. A chutná v polévce naprosto dokonale. Ochutnejte.Její příprava vám nezabere moc času.celý článek

A ještě na jednu jarní zeleninu byste neměli zapomenout - na mrkev. Vyzkoušejte tyhle polévky, a nebudete litovat. Zasytí vás a nemusíte už si dávat ani druhý chod.

Mrkvová polévka s rýží

Mrkvová polévka s rýží

Mrkev chutná skoro všem, a hlavně dětem. Zkuste z ní uvařit polévku, přidejte rýži a budete mít skvělou lehkou večeři nebo předkrm k obědu.celý článek

Mrkvová polévka

Mrkvová polévka

Mrkvová polévka s brambory a cibulí ze zeleninového vývaru. Doměkka uvařenou zeleninu rozmixujeme, přidáme mléko a polévku necháme ještě jednou projít…celý článek

Batátovo-mrkvový krém

Batátovo-mrkvový krém

Tahle mírně nasládlá polévka bude chutnat hlavně těm, kteří si potrpí na chuť mrkve.celý článek

Chcete poradit, jak nakrájet cibule bez slz? Podívejte se na naše VIDEO:

1080p 720p 480p 360p 240p
5 rad, jak už vždycky nakrájet cibuli bez slz • 

Diskuse k článku

.

Poctivá domácí šunka! Vyrobte si tu nejlepší a bez "éček"!

Chcete mít jistotu, že šunka, kterou si dopřejete, je opravdu kvalitní a nejsou v ní žádná "éčka" ani chemikálie? Existuje spousta receptů, ale tenhle je naprosto jednoduchý.

Rychlé podzimní koláče: Jablkové, dýňové nebo ořechové s čokoládou!

Podzim je nádherné období, v němž můžeme v kuchyni zužitkovat všechny dary přírody. Vykouzlete svým blízkým nebo návštěvě rychlé a dokonalé koláče z jablek, dýně nebo ořechů. Fantazii se meze nekladou a vy můžete vyzkoušet

Bramborová kaše jako od babičky! Jak na ni, aby byla dokonalá?

Zdá se, že udělat kaši z brambor je jednoduché. Ovšem zdání klame. Lahodná bramborová kaše by měla být bez hrudek, krémová, a přitom dost pevná. Ještě se vám taková nepovedla? Zkuste to podle našeho receptu!

Rychlé a levné večeře z brambor: Zapečené s masem, klasická cmunda nebo tradiční langoše!

Brambory jsou vděčné a patří k důležitým složkám našeho jídelníčku. Prý je to historicky nejpoužívanější potravina a v české kuchyni najdeme spoustu jídel, v nichž tvoří právě brambory základní surovinu. K nejoblíbenějším

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Kristelová si změnila jméno na Řepkovou,…

Na svém YouTube kanálu MysticLipstick uveřejnila Kateřina Kristelová (38) zhruba čtvrthodinové Q&A…

celý článek »

Svět

Němci zabránili krveprolití. Odhalili chystaný…

Německo zmařilo v roce 2016 teroristickému hnutí Islámský stát (IS) plány na velký útok v zemi. Dnes…

celý článek »

Krimi

Gang znásilnil a umlátil studentku Hannu:…

Studentka Hannah Cornelius (†21) a její kamarád Cheslin Marsh (22) si povídali v autě, když je obstoupili…

celý článek »

Události

Elitní vojáci světových kvalit. Mrtvé kolegy…

Jak náčelník generálního štábu Aleš Opata slíbil, tak se stalo. Čeští vojáci zneškodnili útočníky,…

celý článek »