Polévka z červené řepy
Řepa je zdravá a zajímavě chutná. Kdo ji miluje, nedá na ni dopustit. Zkusili jste už tuhle hutnou polévku, která voní po olivách, celeru a bylinkách?
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Řepy oloupejte a nasekejte na středně velké kousky.
V hrnci rozpalte olej, přidejte nasekanou cibuli, nastrouhanou mrkev a na kolečka nakrájený celer.
Za stálého míchání opékejte, dokud cibule nezesklovatí.
Přidejte červenou řepu, nakrájené brambory a bylinky. Zalijte vývarem a přidejte ještě asi 300 ml vody.
Polévku přiveďte k varu, pak snižte plamen a pod pokličkou hodinu vařte, dokud řepa nezměkne.
Nechte ji trochu vychladnout a nakonec rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
Osolte a opepřete podle chuti a podávejte posypané rozdrobenou nivou a krutony z bílého pečiva.
Hodnotit recept: