Bylinková polévka
Bylinková polévka zahuštěná jíškou a zjemněná žloutky rozšlehanými v mléce. Podáváme rozmixovanou a ozdobenou kostičkami opečeného chleba.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Ve větší nádobě rozehřejte máslo.
Bylinky (kopřivy, šťovík, řeřichu, pažitku, petrželovou nať) omyjte, najemno nasekejte.
Část ponechte stranou na zdobení. Část krátce zpěňte na másle.
Přidejte mouku a za stálého míchání připravte světlou jíšku.
Nařeďte ji vývarem a několik minut vařte.
Hotovou polévku rozmixujte a zjemněte žloutky rozšlehanými v mléce nebo ve smetaně.
Dochuťte cukrem, solí a pepřem.
Na talíři ozdobte bylinkami. Podávejte s kostičkami opečeného chleba nebo s plátky pečiva.
Hodnotit recept: