Plněný vepřový řízek | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Plněný vepřový řízek

55 min. | hlavní chod | 1 919 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Plněný vepřový řízek

Vepřový řízek plněný šunkou a půlkou vejce. Zprudka opečeme a podusíme na žampionech, kysané smetaně, víně a citronové šťávě. Podáváme s bramborovou kaší.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 lžícešťáva citronová
1 špetkasůl
1 lžíceolej
100 mlsmetana kysaná
2 ksvejce
20 gmouka hladká
250 gžampióny čerstvé
4 plátekšunka
50 mlvíno bílé
600 gvepřové karé
1 špetkapepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 25
Čas vaření/pečení: 30
1.

Potom přidejte rozkvedlanou kysanou smetanu, citronovou šťávu a nakonec přilijte víno.

2.

Maso omyjte, osušte a nakrájejte na řízky.

3.

Řízky mírně naklepejte a do každého udělejte ostrým nožem zářez.

4.

Do vzniklé kapsy vložte plátek šunky a půlku vejce.

5.

Okraje spojte a zajistěte párátky. Takto připravené maso opepřete a zprudka opečte na rozpáleném oleji z obou stran.

6.

Přidejte očištěné a na tenké plátky nakrájené žampiony, osolte, podlijte vodou a přikryté duste doměkka.

7.

Masové kapsy vyjměte z výpeku, výpek zaprašte moukou, krátce povařte a odstavte.

8.

Před podáváním řízky vložte do omáčky a prohřejte. Podávejte s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 621,5kJ 1 918,8kJ
Bílkoviny 13,6g 42g
Tuky 8,9g 27,5g
Sacharidy 2,7g 8,4g
Cholesterol 78,5mg 242,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz