Aby se vánoční perníčky do Vánoc krásně rozležely a byly měkké, upečte je právě tento víkend. Bývají jedním z prvních druhů cukroví, které provoní náš domov. Jejich příprava je trochu náročnější, ale výsledek stojí obvykle za to. A když do nich ještě před upečením uděláte dírku, získáte krásné ozdoby na stromeček.
Máte doma děti a touží po adventím věnci? Tak letos nekupujte žádný čokoládový,ale upečte s nimi perníkový! Bude to zábava, všude bude vonět med, perníkové koření a ve finále budete mít krásnou vánoční dekoraci. No neříkejte, že se o to nepokusíte!
Z perníkového těsto upečená placka, na kterou se kreslí polevou z citronové šťávy, moučkového cukru a vody okénka s čísly. Do největšího okénka dáme…celý článek
Už máte kalendář hotový? Pak se vrhněte na klasické vánoční perníčky, které už pekly kdysi dávno naše babičky. Mimochodem, tradice pečení vánočního cukroví sahá až do 16. století, ovšem k mlsání nesloužilo. Naši předci věšeli cukroví na různá místa ve svém stavení, do chlévů, na stromy a věřili, že je ochrání před temnými silami.

Tyhle perníčky vám připomenou vůni domova, takže je určitě upečte. A začněte co nejdřív, aby se krásně rozležely.celý článek
Vyzkoušejte také recept na perníčky, které jsou hned měkké. Najdete ho ZDE >>>
Perníčky z medového těsta budou díky potření rozšlehaným vejcem těsně před dopečením krásně lesklé. Ve tvarech ani zdobení jednotlivých kousků se vaší…celý článek
Co kdybyste letos vyzkoušeli perníčky, ve kterých jsou ořechy? Třeba s vlašskými nebo lískovými – chutnají výtečně. No, a když na ně přidáte ještě polevu, budete si připadat jako v perníkovém ráji. To vám zaručujeme.
Zkuste přidat do tradičních vánočních perníčků ořechy, udivíte, jak vám budou všem chutnat.celý článek
Perníčky s lískovými oříšky a polevou
Z perníkového těsta vykrájená srdíčka, hvězdičky a další tvary potřené směsí z cukru moučky a citronové šťávy.celý článek
Pokud jste zdatná kuchařka, která kuchyni doslova miluje, pak vám doporučujeme trochu experimentovat. V následujících receptech najdete kromě medu taky kávu či ananasový sirup. Doporučujeme pečlivě uchovat, aby vám na Štědrý den něco zbylo. Jestli chcete, aby byly perníčky nádherně měkké, dejte je do keramické nádoby. Tu vyložte ze všech stran alobalem, perníčky do ní naskládejte a každou vrstvu zastříkněte rumem. Vše pak nakonec přikryjte opět alobalem a nádobu dobře uzavřete.

Co takhle letos vyzkoušet perníčky, ve kterých bude káva? Budou vonět nejen po medu, ale i po šálku dobré kávy!celý článek

Vánoční perníčky s ananasovým sirupem, kakaem, skořicí a novým kořením máčené v polevě z tmavé čokolády.celý článek
Vánoční perníčky milujeme nejen my v Čechách, ale také naši sousedé v Německu. Například v Norimberku je pečou už od 14. století a patří k tradičnímu cukroví na Vánoce. Na rozdíl od našich perníčků jsou ty jejich nadýchanější a taky měkčí. V Cáchách mají taky svoji vánoční variantu perníčků – ty jsou zase proslavené široko daleko svou pronikavou vůní koření a chutí.

Kořeněné perníčky se podobají těm našim, jen mají trošku jiný tvar a používá se v nich jiné koření. Určitě vás ale dostanou svou lehce štiplavou chutí.…celý článek

Perníčky s dortovými oplatkami, mletými mandlemi a perníkovým kořením. Pečeme v pootevřené troubě a hotové kousky zdobíme citronovou polevou.celý článek
Recept na nejlepší vanilkové rohlíčky najdete ZDE >>>
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku

Do Štědrého dne zbývají necelé tři týdny a většina z nás tak buď už začala péct, nebo se na to chystá o víkendu. Jak ale jednotlivé druhy správně uložit,…celý článek