Nejlepší těsto na linecké cukroví
Bez lineckého cukroví zkrátka nejsou ty pravé Vánoce.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Mouku prosejte na vál, přidejte moučkový cukr a promíchejte. Do mouky udělejte důlek, rozklepněte do něj vejce a přidejte na menší kousky nakrájené máslo.
Citron důkladně omyjte a kůru ostrouhejte na jemném struhadle. Všechny suroviny na válu pak rukama rychle, ale důkladně prohněťte.
Z hotového těsta udělejte hroudu, zabalte ji do fólie a uložte ji alespoň na hodinu, nejlépe však do druhého dne, do chladničky.
Vychlazené těsto rozválejte na pomoučeném válu na plát silný asi 3 milimetry. Z plátu vykrajujte různé tvary.
Ty přeložte na plech vyložený pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 180 °C pečte asi 5 až 10 minut. Ještě teplé je obalte v moučkovém cukru.
Hodnotit recept: