Adventní kalendář z perníku | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Adventní kalendář z perníku

Adventní kalendář

Z perníkového těsto upečená placka, na kterou se kreslí polevou z citronové šťávy, moučkového cukru a vody okénka s čísly. Do největšího okénka dáme stromeček z marcipánu, ozdobený kandovaným ovocem a obarvenou polevou.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
0,5 kscitrón
1 balíčekcukr vanilínový
1 lžičkaskořice
1 špetkahřebíček mletý
1 špetkakoření nové mleté
1 špetkakardamom mletý
1 špetkabarvivo potravinářské červené
1 lžičkaprášek kypřící do pečiva
1 špetkabarvivo potravinářské zelené
1 špetkabarvivo potravinářské žluté
100 gtřešně kandované
100 gmarcipán
2 lžícešťáva citronová
2 lžícevoda horká
200 gmandle mleté
200 gcukr krystal
200 gcukr moučka
250 gmouka polohrubá
4 ksvejce
50 gkůra pomerančová kandovaná
75 gkůra citronová kandovaná

Postup přípravy

Čas přípravy: 90
Čas vaření/pečení: 20
1.

Zbytek polevy rozdělte do čtyř částí. Jednu obarvěte zeleným, druhou červeným, třetí žlutým potravinářským barvivem a poslední část nechte bílou.

2.

Stromeček ozdobte kandovanými třešněmi.

3.

Marcipánový strom olemujte zelenou, okénka žlutou a pozadí bílou polevou.

4.

Do volného rohu nakreslete červenou polevou číslo 24 a olemujte ho bíle.

5.

Hotový adventní kalendář nechte zaschnout a uložte do vzduchotěsné nádoby.

6.

Kandovanou pomerančovou a citronovou kůru dejte s trochou mouky do mlýnku na maso a najemno pomelte.

7.

Vejce s krystalovým a vanilkovým cukrem vyšlehejte v hluboké míse do pěny.

8.

Přidejte mleté mandle, mleté kandované ovoce, citronovou kůru z půlky citronu a všechno koření.

9.

Mouku smíchejte s práškem do pečiva, prosejte na vaječnou směs a vypracujte hladké těsto.

10.

Těsto rozetřete do tvaru obdélníku do centimetrové tloušťky na plech vyložený pečicím papírem.

11.

Pečte v předehřáté troubě na 180 až 200 ºC asi 20 minut.

12.

Upečený korpus nechte vychladnout.

13.

Citronovou šťávu, moučkový cukr a horkou vodu důkladně šlehejte pět až deset minut, dokud nevznikne hustá poleva.

14.

Tou naplňte mikrotenový sáček a růžek odstřihněte, aby vznikl malý otvor.

15.

Na perníku vytvořte z polevy mřížku (na šířku pět okének na výšku sedm – podle obrázku) tak, aby uprostřed vzniklo jedno velké okénko.

16.

Malé čtverečky označte čísly od jedničky do třiadvacítky.

17.

Marcipán rozválejte mezi dvěma fóliemi a vykrojte přiměřeně velký vánoční stromek i s hvězdou, aby se vešel právě do největšího okna.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 1 351,6kJ 20 679,7kJ
Bílkoviny 6,4g 98,4g
Tuky 10,4g 159,4g
Sacharidy 50,9g 778,8g
Cholesterol 75,8mg 1 160mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz