Ovocná ledová tříšť
Svařená voda s cukrem, rozmixovaná s kostkami ledu z brusinkového džusu, dochutíme citronovou šťávou a cukrovým sirupem. Zdobíme ovocem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Brusinkový džus (nebo jakýkoli jiný) nechte den předem zamrazit ve tvořítku na led.
Vytvořte cukrový sirup: cukr s vodou vařte cca 10 min.
Vložte kostky zmrzlého džusu do mixéru.
Přilijte trochu cukrového sirupu (na jednu porci cca 2 cl), a trochu citronové šťávy (na jednu porci cca 2 cl) a nechte v mixéru rozdrtit na tříšť.
Servírujte v koktejlových sklenicích a ozdobte ovocem, popřípadě jinými koktejlovými ozdobami (deštníčky, třpytivé špejle...).
Můžete vytvořit také ozdobu na okraj skleniček – ty potřete zlehka citronem a otiskněte v cukru nebo cukrářském zdobení.
Hodnotit recept: