Perníčky z Cách
Kořeněné perníčky se podobají těm našim, jen mají trošku jiný tvar a používá se v nich jiné koření. Určitě vás ale dostanou svou lehce štiplavou chutí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Cukrkandl najemno posekejte v robotu.
Mouku promíchejte s kořením a lžičkou sody. Do mouky postupně zapracovávejte med, dokud nevznikne kompaktní hladké těsto, následně přidejte cukrkandl a kandovanou kůru a ještě propracujte.
Pokud máte dřevěné formičky, vždy je vysypte moukou, zatlačte do nich kousek těsta a následně vyklepněte na plech vyložený pečicím papírem. Pokud formičky nemáte, těsto vyválejte a vykrajujte libovolné tvary, dozdobit je můžete mandlemi.
Pokud formičky nemáte, těsto vyválejte a vykrajujte libovolné tvary, dozdobit je můžete mandlemi.
Pečte cca 12 minut při 200 °C. Perníčky jsou nejlepší po rozležení, nechte je odpočívat tedy alespoň jeden týden.
Hodnotit recept: