Rybí polévka: Jak ji dělá Dita P., Karolína Kamberská nebo Gordon Ramsay | Recepty.Blesk.cz

Vánoční rybí polévka: Vyzkoušejte ji podle šéfkuchařů

Foto: shutterstock.com
12.12.2017 / 06:00

S rybí polévkou je to jako s bramborovým salátem. Každá rodina má jistě svůj recept na tu pravou a jedinou štědrovečerní polévku. Pokud ale máte chuť vyzkoušet letos něco nového, inspirujte se recepty šéfkuchařů. Ať už vás dostane lososový krém nebo rybí polévka s vůní Itálie, nikdo přece neříká, že ji musíte připravovat jen o Vánocích.

 

 

Bylo by hloupé začínat čímkoliv jiným než štědrovečerní klasikou. Rybí polévka podle populární televizní kuchařky Dity P. má všechno, co má mít. Základem jsou samozřejmě kapří hlavy a kořenová zelenina. Pak už ji jen zjemníte a zahustíte bílou jíškou a začnete podávat, zasypanou máslovými krutony.

Tradiční rybí polévka podle Dity P.

Tradiční rybí polévka podle Dity P.

Ten, kdo nedá dopustit na štědrovečerní klasiku, ocení určitě rodinný recept populární české kuchařky.celý článek

Pokud vám z jakéhokoliv důvodu vadí vařit a obírat rybí hlavy, nabízíme vám tradiční rybí polévku v podání Radka Davida, šéfkuchaře restaurací La Veranda a Babiččina zahrada. Její základ tvoří vývar z rybích kostí, kořenová zelenina a zjemněná je smetanou. Jistě si ji zamilujete.

Tradiční bílá rybí polévka

Tradiční bílá rybí polévka

Tato polévka je skvělou volbou pro ty, kterým z nějakého důvodu vadí klasická polévka z rybí hlavy a vnitřností. Je totiž připravena jen z vývaru z…celý článek

Z kuchyně šéfkuchaře Radka Davida pochází také recept na středomořskou rybí polévku. Je sice na kilometry vzdálený té tradiční, štědrovečerní, ale nikde není psáno, že si ji letos nemůžete připravit. Mořské ryby a svěží zelenina z ní dělají opravdovou pochoutku.

Středomořská rybí polévka

Středomořská rybí polévka

O recept na vynikající polévku z ryb, při jejíž konzumaci si můžete se zavřenýma očima zavzpomínat na letní dovolenou v Chorvatsku, se s námi podělil…celý článek

Velmi svěží a neobvyklá je také rybí polévka foodblogerky Veroniky Kokešové alias Koko. Možná se vám zdá, že kombinace bílého vína a rajčat se na štědrovečerní stůl nehodí, ale opak je pravdou. Tato polévka totiž vypadá i chutná luxusně a je sváteční. Kdy jindy si ji dopřát než o Vánocích?

Rybí polévka s bílým vínem a rajčaty

Rybí polévka s bílým vínem a rajčaty

Netradiční decentní polévka populární food blogerky Veroniky Kokešové alias Koko chutná nejen milovníkům, ale i odpůrcům rybích polévek.celý článek

Pokud dbáte na figuru i na Štědrý den, vyzkoušejte odlehčenou rybí polévku podle populárního výživového poradce Petra Havlíčka. Na chuti nic netratí, zato kalorií má podstatně méně než klasická porce vánoční rybí polévky.

Odlehčená rybí polévka

Odlehčená rybí polévka

Pokud držíte dietu nebo vám třeba jen není lhostejné, kolik kalorií má jídlo, které jíte, přijde vám možná vhod recept populárního výživového poradce…celý článek

Vadí-li vám chuť ryb, určitě už jste objevili, že chuť lososa je úplně jiná. Není proto důvod, proč jeho lahodné, růžové maso nevyužít na polévku. Smetanový lososový krém televizní kuchařky Karolíny Kamberské si určitě zamilujete nejen na Vánoce.

Lososový krém podle Karolíny Kamberské

Lososový krém podle Karolíny Kamberské

Pokud na talíři preferujete spíše lososa, nebojte se připravit rybí polévku z něj. Je vynikající.celý článek

Uzenou tresku sice nekoupíte v každém supermarketu, ale když na ni narazíte, rozhodně neváhejte! Protože právě ona je základem naprosto fantastické rybí polévky nekompromisního britského šéfkuchaře Gordona Ramsayho. Smetana, brambory a cibule ji zde skvěle doplňují. Hodí se nejen na Vánoce, ale také na všechny chladné zimní večery.

Polévka z uzené tresky podle Gordona Ramsayho

Polévka z uzené tresky podle Gordona Ramsayho

Vynikající rybí polévka Cullen Skink je skotskou specialitou. Její základ tvoří uzená treska, brambory, cibule, mléko a smetana.celý článek

Diskuse k článku

.

Zdravé vánoční cukroví existuje! Připravte si doma lahodné perníčky, rohlíčky nebo koule

Jestli už dopředu dumáte nad tím, jak o svátcích nepřibrat, a přitom si pochutnat na nějakých těch sladkých dobrotách, máme pro vás pár tipů! Nemusíte se hned úplně vzdávat cukroví, ale můžete si připravit zdravější variantu

Dokonalé luštěniny: Fazolová polévka, čočka na kyselo nebo fazolový guláš!

Luštěniny jsou nepráven opomíjené. Možná nás pořád přepadají vzpomínky na hrách s párkem, který jsme konzumovali ve školní jídelně. Ale i luštěniny se dají připravit naprosto dokonale a tak, že se po nich jen zapráší! Zkuste

Horké dezerty: Nejlepší vanilkové suflé, kterému nikdo neodolá!

Jsou vhodné právě teď, kdy je venku chladněji a na zmrzlinu nemáte už chuť. A pokud se vám nechce péct pro rodinu nebo návštěvu náročný dort či koláč, vyzkoušejte něco, co zvládnete snadno a poměrně rychle. Horké dezerty jsou

Lahodné omáčky, které nikdy neomrzí! Rajská, svíčková, znojemská nebo koprovka

Podzim je ideální dobou na to, abyste začali vařit opět omáčky. Jsou hutné, zasytí, skvěle chutnají i druhý den a milují je téměř všichni. Česká kuchyně se bez nich jednoduše neobejde. Které jsou ty nejoblíbenější? 

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Pomejemu vrátili desítky milionů! Jenže…

Ve studiu Blesku se o aktuálních problémech Jiřího Pomeje (53) rozpovídal jeho kamarád a mecenáš…

celý článek »

Plzeň

Drogový boss ji zastřelil před zraky jejich…

S velkou bolestí se loučili příbuzní a známí s ženou (37), kterou minulý měsíc na ulici v Rokycanech…

celý článek »

České celebrity

Slavní vzpomínají na 17. listopad: Jak prožívali…

Celá republika si v sobotu připomínala 17. listopad 1989, den kdy občané této země bojovali za demokracii…

celý článek »

VIP sport

Očista tenistky Plíškové na Seychelách:…

Dohromady přes 81 milionů korun! To je suma, kterou v letošní sezoně vydělala tenistka Karolína Plíšková…

celý článek »