Rybí polévka: Jak ji dělá Dita P., Karolína Kamberská nebo Gordon Ramsay | Recepty.Blesk.cz

Vánoční rybí polévka: Vyzkoušejte ji podle šéfkuchařů

Foto: shutterstock.com
12.12.2017 / 06:00

S rybí polévkou je to jako s bramborovým salátem. Každá rodina má jistě svůj recept na tu pravou a jedinou štědrovečerní polévku. Pokud ale máte chuť vyzkoušet letos něco nového, inspirujte se recepty šéfkuchařů. Ať už vás dostane lososový krém nebo rybí polévka s vůní Itálie, nikdo přece neříká, že ji musíte připravovat jen o Vánocích.

 

 

Bylo by hloupé začínat čímkoliv jiným než štědrovečerní klasikou. Rybí polévka podle populární televizní kuchařky Dity P. má všechno, co má mít. Základem jsou samozřejmě kapří hlavy a kořenová zelenina. Pak už ji jen zjemníte a zahustíte bílou jíškou a začnete podávat, zasypanou máslovými krutony.

Tradiční rybí polévka podle Dity P.

Tradiční rybí polévka podle Dity P.

Ten, kdo nedá dopustit na štědrovečerní klasiku, ocení určitě rodinný recept populární české kuchařky.celý článek

Pokud vám z jakéhokoliv důvodu vadí vařit a obírat rybí hlavy, nabízíme vám tradiční rybí polévku v podání Radka Davida, šéfkuchaře restaurací La Veranda a Babiččina zahrada. Její základ tvoří vývar z rybích kostí, kořenová zelenina a zjemněná je smetanou. Jistě si ji zamilujete.

Tradiční bílá rybí polévka

Tradiční bílá rybí polévka

Tato polévka je skvělou volbou pro ty, kterým z nějakého důvodu vadí klasická polévka z rybí hlavy a vnitřností. Je totiž připravena jen z vývaru z…celý článek

Z kuchyně šéfkuchaře Radka Davida pochází také recept na středomořskou rybí polévku. Je sice na kilometry vzdálený té tradiční, štědrovečerní, ale nikde není psáno, že si ji letos nemůžete připravit. Mořské ryby a svěží zelenina z ní dělají opravdovou pochoutku.

Středomořská rybí polévka

Středomořská rybí polévka

O recept na vynikající polévku z ryb, při jejíž konzumaci si můžete se zavřenýma očima zavzpomínat na letní dovolenou v Chorvatsku, se s námi podělil…celý článek

Velmi svěží a neobvyklá je také rybí polévka foodblogerky Veroniky Kokešové alias Koko. Možná se vám zdá, že kombinace bílého vína a rajčat se na štědrovečerní stůl nehodí, ale opak je pravdou. Tato polévka totiž vypadá i chutná luxusně a je sváteční. Kdy jindy si ji dopřát než o Vánocích?

Rybí polévka s bílým vínem a rajčaty

Rybí polévka s bílým vínem a rajčaty

Netradiční decentní polévka populární food blogerky Veroniky Kokešové alias Koko chutná nejen milovníkům, ale i odpůrcům rybích polévek.celý článek

Pokud dbáte na figuru i na Štědrý den, vyzkoušejte odlehčenou rybí polévku podle populárního výživového poradce Petra Havlíčka. Na chuti nic netratí, zato kalorií má podstatně méně než klasická porce vánoční rybí polévky.

Odlehčená rybí polévka

Odlehčená rybí polévka

Pokud držíte dietu nebo vám třeba jen není lhostejné, kolik kalorií má jídlo, které jíte, přijde vám možná vhod recept populárního výživového poradce…celý článek

Vadí-li vám chuť ryb, určitě už jste objevili, že chuť lososa je úplně jiná. Není proto důvod, proč jeho lahodné, růžové maso nevyužít na polévku. Smetanový lososový krém televizní kuchařky Karolíny Kamberské si určitě zamilujete nejen na Vánoce.

Lososový krém podle Karolíny Kamberské

Lososový krém podle Karolíny Kamberské

Pokud na talíři preferujete spíše lososa, nebojte se připravit rybí polévku z něj. Je vynikající.celý článek

Uzenou tresku sice nekoupíte v každém supermarketu, ale když na ni narazíte, rozhodně neváhejte! Protože právě ona je základem naprosto fantastické rybí polévky nekompromisního britského šéfkuchaře Gordona Ramsayho. Smetana, brambory a cibule ji zde skvěle doplňují. Hodí se nejen na Vánoce, ale také na všechny chladné zimní večery.

Polévka z uzené tresky podle Gordona Ramsayho

Polévka z uzené tresky podle Gordona Ramsayho

Vynikající rybí polévka Cullen Skink je skotskou specialitou. Její základ tvoří uzená treska, brambory, cibule, mléko a smetana.celý článek

Diskuse k článku

.

Grilované maso: Nejlepší rady, jak ho správně vybrat a připravit, aby bylo co nejlepší!

Chcete-li mít grilované maso skutečně co nejchutnější, je nutné vybrat správně maso. A taky ho pak správně upéct. Jedině pak si pochutnáte a z grilování uděláte jedinečný zážitek. Jak tedy postupovat?

Marinády na kuřecí maso: Barbecue, medová, pikantní jogurtová nebo fíková

Grilovací sezóna je tady a pokud milujete grilovaná masa na všechny způsoby, pak se určitě necháte inspirovat našimi recepty na ty nejlepší grilovací marinády! Tyhle všechny se výtečně hodí na drůbeží maso, především kuřecí.

Grilovací sezona: Nejlepší burgery se sýrem, avokádem a farmářský steak!

Léto se bez grilování neobejde, a pokud máte zahradu nebo terasu, možná se mu věnujete ostošest. Zkuste naše recepty na vynikající burgery nebo steaky, pochutná si celá rodina i návštěvy. 

Bylinky v kuchyni: Jak je zpracovat a uchovat, aby byly stále po ruce!

Teď na jaře si bylinky opravdu užíváme naplno. A čerstvé nemají konkurenci. Jak s nimi zacházet, aby vydržely co nejdéle čerstvé a jak je zpracovat do zásoby, abychom je měli po ruce třeba i v zimě?

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Královské rodiny

Uniklo z mejdanu Harryho s Meghan: Clooney…

Jen co si princ Harry (33) vzal krásnou americkou herečku Meghan Markle (36) za manželku, už mu ji…

celý článek »

Svět

Ozbrojenci s kalašnikovy spustili přestřelku…

Policie v pondělí odpoledne zasahovala při přestřelce v problematické čtvrti jihofrancouzského města…

celý článek »

Světové celebrity

Slavná modelka bez kalhotek drsně popsala…

Zatímco některé celebrity se snaží svůj soukromý život držet pod pokličkou, modelka Chrissy Teigen…

celý článek »

Události

Na rakovinu sítko, na únavu milence: Šokující…

Na únavu v centru alternativní medicíny doporučovali milence. Rakovinou, kterou pacientka netrpěla,…

celý článek »