Lososový krém podle Karolíny Kamberské
Pokud na talíři preferujete spíše lososa, nebojte se připravit rybí polévku z něj. Je vynikající.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Malou cibuli nakrájejte nadrobno a zpěňte na másle. Když je průsvitná, přidejte i dvě menší nakrájené mrkve a na kostky pokrájené brambory a pár minut opékejte za občasného míchání.
Pak do hrnce přidejte vodu či rybí nebo zeleninový vývar, osolte a opepřete a vařte deset minut.
Přidejte pokrájenou rybu a vařte dalších asi sedm minut.
Pár kousků lososa a brambor si dejte stranou (budete jimi zdobit talíř) a polévku rozmixujte dohladka.
Dochuťte nasekaným koprem (nechte si ještě nějaký na ozdobu) a vmíchejte smetanu.
Do každého talíře nalijte polévku, do středu dejte pár kostiček brambor, několik kousků lososa a ozdobte čerstvým koprem.
Hodnotit recept: