Tradiční bílá rybí polévka
Tato polévka je skvělou volbou pro ty, kterým z nějakého důvodu vadí klasická polévka z rybí hlavy a vnitřností. Je totiž připravena jen z vývaru z rybích kostí, masa, zeleniny a smetany.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Do hrnce si dejte trochu oleje. Než se rozehřeje, nakrájejte kořenovou zeleninu (množství podle chuti) na malé kostky a restujte ji na oleji.
Přidejte máslo a na mírném plameni nechte zezlátnout. Po chvíli přidejte najemno nakrájenou cibuli a ještě chvíli restujte.
Jakmile má zelenina zlatavou barvu, přidejte tři lžíce hladké mouky a vymíchejte jíšku.
Jakmile je jíška hladká, začněte postupně přilévat rybí vývar, který jste si dopředu uvařili, a důkladně ho vždy rozmíchejte. Další naběračku vývaru přidejte, až když je mouka úplně rozmíchaná.
Přidejte muškátový květ a nechte asi 30 minut provařit.
Polévku zjemněte smetanou, přidejte do ní obrané maso z rybích kostí, dosolte, dopepřete a přisypte najemno nasekanou pažitku.
Nakonec do polévky vmíchejte trochu olivového oleje pro zjemnění.
Podávejte posypané osmaženými chlebovými krutony.
Hodnotit recept: