Středomořská rybí polévka
O recept na vynikající polévku z ryb, při jejíž konzumaci si můžete se zavřenýma očima zavzpomínat na letní dovolenou v Chorvatsku, se s námi podělil i Radek David, šéfkuchař restaurací La Veranda a Babiččina Zahrada.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Z fenyklu vyřízněte tuhý střed a nakrájejte ho na tenké plátky, řapíkatý celer rozkrájejte na půlkolečka a obojí orestujte na olivovém oleji a másle.
Mezitím si nakrájejte česnek na plátky a přidejte ho do hrnce až později, aby nezhořkl, ale jen se rozvoněl.
Cherry rajčata nakrájejte na čtvrtky a přidejte je do hrnce společně s česnekem. Přidejte tymián, rybí vývar nebo fond a nechte asi 3 minuty provařit.
Mezitím si nakrájejte na kousky rybí maso a vše přidejte do polévky. Stáhněte plamen, osolte a nechte zvolna asi 5 minut vařit.
Na závěr přidejte najemno nasekané bylinky a podávejte.
Hodnotit recept: