Kdy péct vánoční cukroví? Perníčky už na konci listopadu! | Recepty.Blesk.cz

Vánoční cukroví: Kdy začít péct perníčky, pracny, linecké a další druhy?

Foto: iStock.com
24.11.2017 / 10:00

Víte, kdy péct perníčky? Kdy je ten správný čas, aby se do Vánoc rozležely? A co linecké nebo vanilkové rohlíčky? Bez talíře či tácu plného naskládaného cukroví si snad ani vánoční svátky neumíme představit. Není ale důvod se stresovat. Prozradíme vám, kdy je ten správný čas pustit se do pečení jednotlivých druhů.

 

Nepustili jste se ještě do vánočního cukroví? Není žádný důvod panikařit! Zatím vše stíháte. Vše se odvíjí od toho, kolik máte času, i jaké druhy si vaše rodina oblíbila. Pokud milují nepečené čokoládové kuličky, sladký salám z piškotů, vosí hnízda nebo třeba mandlové hříbečky, můžete příští víkendy klidně strávit u televize s nohama nahoře a skleničkou vína v ruce. Jestli ale chcete s dětmi zdobit klasické voňavé perníčky, máte nejvyšší čas.

Advent začíná již brzy! Vyrobte si adventní věnec krok za krokem

Advent začíná již brzy! Vyrobte si adventní věnec krok za krokem

První svíčku na adventních věncích budeme zapalovat už v neděli 3. prosince. Je tedy ideální čas na to, vyrobit si vlastní věnec. Vyjde podstatně levněji,…celý článek

Perníčky pečte na konci listopadu

Tradiční medové cukroví potřebuje přibližně čtyři týdny, aby se rozleželo a změklo. Přesto, je-li to jen trochu možné, zařaďte perníčky do svého repertoáru. Nejenže úžasně voní a chutnají, ale dají se použít jako nádherné dekorace na adventní svícen, věnec nebo třeba pověsit na stromeček. Navíc při jejich zdobení zažijete se svými ratolestmi spoustu zábavy.

 

Na Mikuláše se pusťte do rohlíčků

Tři týdny před Vánocemi začněte s pečením dalších druhů cukroví. Jsou to ty, které nejlépe chutnají dobře rozleželé. Okolo Mikuláše je proto ta nejvhodnější doba na přípravu zázvorek, vanilkových rohlíčků, kokosek, medvědích tlapek, ořechového a kokosového cukroví. Upéct můžete i vánoční štolu.

Netradiční adventní výzdoba? Inspirujte se a vyrobte si ji za pár korun!

Netradiční adventní výzdoba? Inspirujte se a vyrobte si ji za pár korun!

Adventní věnec se čtyřmi svíčkami, které postupně každou neděli zapalujeme, najdeme ve většině našich domácností. Proč ale letos neudělat změnu? Vždyť…celý článek

Linecké dva týdny před Štědrým dnem

Teď je ten nejlepší čas na přípravu lineckého cukroví. Zapamatujte si, že ideální teplota pro získání dorůžova propečeného cukroví je 180 °C. Při nízké teplotě z těsta vytéká tuk, při vysoké zase těsto rychle zhnědne, ale není dobře upečené. S plněním ale ještě týden počkejte, obzvlášť pokud se chystáte promazat ho krémem.

Jednoduché krémy na slepování vánočního cukroví i do dortů!

Jednoduché krémy na slepování vánočního cukroví i do dortů!

Linecké a další druhy vykrajovaných těst jsou už upečené, zbývá je jen promazat a ozdobit čokoládou a dalšími polevami. Na část určitě použijeme klasickou…celý článek

 

Nepečené cukroví až na konec

Týden před Vánocemi se pusťte do pečení marokánek, cukroví z bílků a přípravy nepečeného cukroví. Je také na čase vyrobit polevy a krémy a pečivo dozdobit. Nepečené druhy a také naplněné a ozdobené cukroví pak skladujte v chladnu. Obsahuje totiž tepelně neupravená vejce, máslo, popřípadě jiný tuk, takže by se snadno mohlo zkazit. V předvečer Štědrého dne pak upečte vánočku a na Štědrý den křehký jablečný štrúdl.

 

Nepečené cukroví: Je hned hotové a zvládne ho opravdu každý

Nepečené cukroví: Je hned hotové a zvládne ho opravdu každý

Linecké, perníčky a vanilkové rohlíčky jsou klasika. Když jste na pečení neměli čas, ale přesto máte pocit, že by se na vašem vánočním stole mělo objevit…celý článek

5 triků pro dokonalou vánočku: Obyčejné špejle, čerstvé kvasnice a vlažné mléko

5 triků pro dokonalou vánočku: Obyčejné špejle, čerstvé kvasnice a vlažné mléko

Měkká, nadýchaná, pečlivě upletená, dozlatova upečená. Tak by měla vypadat správná domácí vánočka. Jenže připravit takovou je docela věda. Proto se…celý článek

 

Diskuse k článku

.

Salát caesar: Klasika, kterou zvládnete rychle a snadno i sami doma!

Fenomenální salát, který patří mezi ty nejpopulárnější na světě. Dnes existují desítky různých variací tohoto receptu, ovšem ten správný je jen jediný. Jak ho připravit i doma? Je to jednodušší, než si myslíte!

Dezerty do skleničky, které jsou hned hotové! Panna cotta nebo čokoládová pěna

Léto je krásné období, ovšem co dělat, když se nečekaně ohlásí návštěva a vy nechcete strávit půl dne u plotny? Zkuste minidezerty do skleniček, které vám nezaberou moc času, a navíc skvěle chutnají. Ne nadarmo se říká, že co

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Ovoce s alkoholem? Chutná a luxusní lahůdka, kterou si připravíte snadno i doma!

Všude kolem je spousta sezonního ovoce, tak ho využijte naplno. Věděli jste, že konzervování ovoce v alkoholu je asi nejjednodušší způsob uchovávání? Takto připravené dobroty vydrží skoro na věky, protože v koncentrovaném

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Královské rodiny

Meghan Markle: Tajná cesta do USA bez Harryho!…

Meghan Markle (36) údajně ještě letos vycestuje do Ameriky. Navštíví ji před oficiální návštěvou…

celý článek »

Krimi

Mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl:…

Postavil si dům, ale tak nějak zapomněl vyřídit stavební povolení! Pokud ho mluvčí Ředitelství silnic…

celý článek »

Krimi

Jára (†18) přes zákaz utekl z domu k přehradě:…

Letní noc a rozjetá parta kamarádů byla silnější než zákaz, který dostal od rodičů. Po půlnoci se…

celý článek »

České celebrity

Mám mindráky, přiznala Prachařová! Ukázala…

Léto a dovolená přímo vybízí k tomu, aby člověk vypnul, nic neřešil a neplýtval čas ani zkrášlováním.…

celý článek »