Kdy péct vánoční cukroví? Perníčky už na konci listopadu! | Recepty.Blesk.cz

Vánoční cukroví: Kdy začít péct perníčky, pracny, linecké a další druhy?

Foto: iStock.com
24.11.2017 / 10:00

Víte, kdy péct perníčky? Kdy je ten správný čas, aby se do Vánoc rozležely? A co linecké nebo vanilkové rohlíčky? Bez talíře či tácu plného naskládaného cukroví si snad ani vánoční svátky neumíme představit. Není ale důvod se stresovat. Prozradíme vám, kdy je ten správný čas pustit se do pečení jednotlivých druhů.

 

Nepustili jste se ještě do vánočního cukroví? Není žádný důvod panikařit! Zatím vše stíháte. Vše se odvíjí od toho, kolik máte času, i jaké druhy si vaše rodina oblíbila. Pokud milují nepečené čokoládové kuličky, sladký salám z piškotů, vosí hnízda nebo třeba mandlové hříbečky, můžete příští víkendy klidně strávit u televize s nohama nahoře a skleničkou vína v ruce. Jestli ale chcete s dětmi zdobit klasické voňavé perníčky, máte nejvyšší čas.

Advent začíná již brzy! Vyrobte si adventní věnec krok za krokem

Advent začíná již brzy! Vyrobte si adventní věnec krok za krokem

První svíčku na adventních věncích budeme zapalovat už brzy. Je tedy ideální čas na to, vyrobit si vlastní věnec. Vyjde podstatně levněji, a navíc…celý článek

Perníčky pečte na konci listopadu

Tradiční medové cukroví potřebuje přibližně čtyři týdny, aby se rozleželo a změklo. Přesto, je-li to jen trochu možné, zařaďte perníčky do svého repertoáru. Nejenže úžasně voní a chutnají, ale dají se použít jako nádherné dekorace na adventní svícen, věnec nebo třeba pověsit na stromeček. Navíc při jejich zdobení zažijete se svými ratolestmi spoustu zábavy.

 

Na Mikuláše se pusťte do rohlíčků

Tři týdny před Vánocemi začněte s pečením dalších druhů cukroví. Jsou to ty, které nejlépe chutnají dobře rozleželé. Okolo Mikuláše je proto ta nejvhodnější doba na přípravu zázvorek, vanilkových rohlíčků, kokosek, medvědích tlapek, ořechového a kokosového cukroví. Upéct můžete i vánoční štolu.

Netradiční adventní výzdoba? Inspirujte se a vyrobte si ji za pár korun!

Netradiční adventní výzdoba? Inspirujte se a vyrobte si ji za pár korun!

Adventní věnec se čtyřmi svíčkami, které postupně každou neděli zapalujeme, najdeme ve většině našich domácností. Proč ale letos neudělat změnu? Vždyť…celý článek

Linecké dva týdny před Štědrým dnem

Teď je ten nejlepší čas na přípravu lineckého cukroví. Zapamatujte si, že ideální teplota pro získání dorůžova propečeného cukroví je 180 °C. Při nízké teplotě z těsta vytéká tuk, při vysoké zase těsto rychle zhnědne, ale není dobře upečené. S plněním ale ještě týden počkejte, obzvlášť pokud se chystáte promazat ho krémem.

Jednoduché krémy na slepování vánočního cukroví i do dortů!

Jednoduché krémy na slepování vánočního cukroví i do dortů!

Linecké a další druhy vykrajovaných těst jsou už upečené, zbývá je jen promazat a ozdobit čokoládou a dalšími polevami. Na část určitě použijeme klasickou…celý článek

 

Nepečené cukroví až na konec

Týden před Vánocemi se pusťte do pečení marokánek, cukroví z bílků a přípravy nepečeného cukroví. Je také na čase vyrobit polevy a krémy a pečivo dozdobit. Nepečené druhy a také naplněné a ozdobené cukroví pak skladujte v chladnu. Obsahuje totiž tepelně neupravená vejce, máslo, popřípadě jiný tuk, takže by se snadno mohlo zkazit. V předvečer Štědrého dne pak upečte vánočku a na Štědrý den křehký jablečný štrúdl.

 

Nepečené cukroví: Je hned hotové a zvládne ho opravdu každý

Nepečené cukroví: Je hned hotové a zvládne ho opravdu každý

Linecké, perníčky a vanilkové rohlíčky jsou klasika. Když jste na pečení neměli čas, ale přesto máte pocit, že by se na vašem vánočním stole mělo objevit…celý článek

5 triků pro dokonalou vánočku: Obyčejné špejle, čerstvé kvasnice a vlažné mléko

5 triků pro dokonalou vánočku: Obyčejné špejle, čerstvé kvasnice a vlažné mléko

Měkká, nadýchaná, pečlivě upletená, dozlatova upečená. Tak by měla vypadat správná domácí vánočka. Jenže připravit takovou je docela věda. Proto se…celý článek

 

Diskuse k článku

.

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Božské palačinky: Nadýchané sladké pokušení, kterému neodoláte!

Máte strach, že se vám nepovedou, takže je raději neděláte? Chyba! Dají se naučit a pak už je můžete svým blízkým připravovat, kdykoli vás napadne, třeba jako rychlou večeři, zákusek po lehkém obědě nebo je můžete sníst druhý

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Krimi

Lékařka nechala krvácet Adámka na chodbě…

Když Adámek krvácel na chodbě pardubické nemocnice, přišla a zase rychle odešla jeho dětská lékařka.…

celý článek »

České celebrity

Tragické tajemství Chramostové (†92): Smrt…

Dlouhá léta prožila Vlasta Chramostová (†92) po boku milovaného manžela Stanislava Miloty (†85),…

celý článek »

Příběhy

Misska se brutálně zranila při bouračce:…

Jejím světem bylo procházení po módním mole. Teď se obává, že už nikdy nebude chodit. První vicemiss…

celý článek »

VIP sport

Nejlepší fotbalistka Česka ukázala hvězdy.…

Tahle kombinace bere dech! Je krásná, chytrá a na fotbalovém hřišti umí divy. Nejlepší česká fotbalistka…

celý článek »