Mandlové hříbečky
Z cukru, mandlí, bílků a rumu, tvoříme kloboučky obarvené kakaaem a bílkem přilepíme k nožičce.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 lžičkarum
1 lžícekakao
2 ksbílek
200 gmandle
400 gcukr moučka
Postup přípravy
Čas přípravy: 35
1.
Spařte a oloupejte mandle.
2.
Najemno je nastrouhejte.
3.
Přidejte k nim cukr, bílky a pár kapek rumu nebo rumové tresti.
4.
Zpracujete v tuhou hmotu, kterou rozdělíte na dvě části.
5.
Jednu z nich necháte světlou, do druhé přidáte kakao na obarvení.
6.
Z hnědé části vytvoříte malé kuličky (budou z nich kloboučky) a koncem vařečky do nich uděláte důlky.
7.
Z bílé hmoty vytvarujete baculaté nožičky a bílkem je přilepíte k hlavičkám.
Hodnotit recept: