Křehký jablečný štrúdl | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Křehký jablečný štrúdl

55 min. | moučník | 1 007 kJ/porce | 16 porcí

Ten nejlepší moučník z jablek, jaký si dokážeme představit.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
10 ksjablko
4 polévková lžícestrouhanka
3 polévková lžícecukr krupice
1 lžičkaskořice mletá
1 hrstořechy vlašské
1 hrstrozinky

těsto

280 gmouka hladká
100 mlvoda teplá
2 polévková lžíceolej
1 lžičkašťáva citronová
1 ksvejce (L)
100 gmáslo rozpuštěné

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 25
1.

Prosejte mouku, do důlku rozklepněte vejce, přidejte vodu, olej, sůl a citronovou šťávu. Vytvořte těsto a nechte ho alespoň 30 minut uležet.

2.

Mezitím oloupejte jablka, zbavte je jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Polovinu těsta rozválejte na pomoučené podložce, potřete ho máslem a lehce posypejte strouhankou.

3.

Na těsto rozprostřete polovinu jablek, přidejte ořechy, rozinky a skořici.

4.

Pak štrúdl zaviňte, potřete ho rozpuštěným máslem a pečte asi 25 minut v troubě rozehřáté na 200 °C. S druhou polovinou těsta postupujte stejně.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz