Perníčky
Perníčky z medového těsta budou díky potření rozšlehaným vejcem těsně před dopečením krásně lesklé. Ve tvarech ani zdobení jednotlivých kousků se vaší kreativitě meze nekladou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Z uvedených přísad vypracujte těsto a nechte je alespoň dva dny odležet v ledničce.
Před pečením nechte těsto odležet asi dvě hodiny při pokojové teplotě.
Pak ho rozválejte na plát silný 0,5 cm.
Vykrajujte z něj oblíbené tvary.
Tvary pak poklaďte na plech vyložený pečicím papírem.
Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pak teplotu snižte na 150 °C.
Perníčky upečte dozlatova.
Těsně před dopečením perníčky vyjměte z trouby, potřete je rozšlehaným vejcem a ještě na chvíli vraťte do trouby.
Perníčky budou krásně lesklé. Upečené je opatrně sejměte a dejte na mřížku.
Hodnotit recept: