Bramborový závin s náplní z kysaného zelí
Slaný závin z bramborového těsta plněný směsí z kysaného zelí, osmažené slaniny a zakysané smetany, upečený dorůžova.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na formu
Postup přípravy
Slaninu nakrájejte na menší kostičky a na pánvi ji osmažte dozlatova.
Přidejte scezené kysané zelí, osolte, opepřete, přidejte kmín a duste doměkka.
Do téměř zchladlé směsi vmíchejte zakysanou smetanu a nechte úplně vychladnout.
Brambory uvařte ve slupce, oloupejte je a ještě teplé prolisujte.
Smíchejte je s moukou, vejcem, třemi lžícemi rozpuštěného másla a trochou soli.
Vypracujte tužší těsto a nechte ho asi dvacet minut odpočinout.
Odleželé bramborové těsto rozválejte na obdélníkový plát asi 2 - 3 mm silný.
Náplň rozložte na těsto v rovnoměrné vrstvě.
Těsto zaviňte a přendejte na plech vymazaný tukem nebo vyložený pečicím papírem.
Povrch potřete zbylým máslem a upečte v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova.
Hodnotit recept: