Nejlepší majonéza: Do salátu udělejte domácí a vyzkoušejte i tu z mléka | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší majonéza: Do salátu udělejte domácí a vyzkoušejte i tu z mléka

  • Foto: shutterstock.com
    21prosince   2015  /  06:00

    Hledáte tu nejlepší majonézu do vašeho štědrovečerního bramborového salátu? Zapomeňte na kupovanou a udělejte si domácí. Kromě toho, že je chuťově mnohem lepší, nejsou v ní žádné konzervanty ani dochucovadla a bramborový salát s ní bude prostě božský!

  • Domácí majonéza podle šéfkuchaře

    Šéfkuchař Radek David vás naučí připravovat perfektní domácí majonézu • 

    Budete potřebovat:

    * 80 g žloutků (cca 5 ks)

    * 300 g oleje

    * 1 kávovou lžičku hořčice

     

    Postup:

    Před přípravou majonézy si všechny suroviny vytáhněte zhruba na 1 až 2 hodiny na linku, aby měly všechny stejnou pokojovou teplotu. Tím snížíte riziko, že by se vám majonéza při přípravě mohla srazit.

     

    Do mixéru si dejte 5 žloutků a lžičku hořčice. Standardní majonézu můžete připravovat z plnotučné, ale pokud chcete, aby byla chuťově výraznější, použijte dijonskou hořčici. Obě dvě suroviny asi minutu šlehejte, aby se dokonale spojily.

     

    Poté do směsi žloutků a hořčice za stálého šlehání pomalu a po troškách přilévejte olej. Nespěchejte! Příprava domácí majonézy vyžaduje trošku trpělivosti, aby byla dokonale vyšlehaná a měla správnou konzistenci.

     

    Tip: Pokud jste příliš spěchali a majonéza se vám srazila, přemístěte ji do misky, umyjte mixér a důkladně ho osušte. Pak do mixéru dejte šlehat dva žloutky, pomalu přidejte trošku oleje a poté pomalu zašlehávejte sraženou majonézu, aby získala takovou konzistenci, o jakou jste usilovali.

    Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

    Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

    Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se…celý článek

  • Domácí majonéza z mléka

    Domácí majonézu můžete připravit i z mléka a oleje • 

    Budete potřebovat:

    * 1 díl mléka

    * 2 díly slunečnicového oleje

    * sůl

    * ocet

    * pepř

    * lžičku hořčice

     

    Postup:

    Do vysoké nádoby  nalijte mléko a za stálého šlehání ručním šlehačem pomalu přilévejte olej. Šlehejte, dokud není majonéza tuhá. Na závěr ochuťte solí, pepřem, hořčicí a trochou octa podle vlastní chuti.

    50 receptů na vánoční cukroví: Nejlepší, snadné, nepečené i ze zbylých bílků

    50 receptů na vánoční cukroví: Nejlepší, snadné, nepečené i ze zbylých bílků

    Řešíte, kolik druhů vánočního cukroví je dost, nebo se chystáte nějaké "uplácat" na poslední chvíli? Ať už to první nebo to druhé, máme pro vás spoustu…celý článek

  • Tatarská omáčka z domácí majonézy

    Šéfkuchař vám poradí, jak na domácí tatarskou omáčku • 

    Budete potřebovat:

    * domácí majonézu

    * kapary

    * sterilované okurky i s nálevem

    * najemno nasekanou pažitku

    * ančovičky

    * sůl, pepř

     

    Postup:

    Kapary slijte, propláchněte a překrájejte. Okurky nakrájejte nadrobno a ančovičky úplně najemno. Všechny ingredience pak vmíchejte do domácí majonézy a dochuťte nálevem z okurek, solí a pepřem.

    Vánoční rybí polévka: Vyzkoušejte ji podle šéfkuchařů

    Vánoční rybí polévka: Vyzkoušejte ji podle šéfkuchařů

    S rybí polévkou je to jako s bramborovým salátem. Každá rodina má jistě svůj recept na tu pravou a jedinou štědrovečerní polévku. Pokud ale máte chuť…celý článek

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Z jednoho pekáče: Dokonalé párky, kuřecí i kotlety, po kterých se zapráší

Podzimní hodování konečně přeje tomu, abyste zapnuli troubu a trošku si doma přitopili. Navíc dokonale upečené kuře nebo vepřové kotlety vás zahřejí i zevnitř. Nemáte čas? Pak vyzkoušejte párky s cibulí. Jakkoliv nudně tento

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

StarDance

Ze StarDance vyřazená Fridrichová: Chladná…

V pondělním živém chatu StarDance zareagovala první vyřazená soutěžící Nora Fridrichová (42) na pochvalnou…

celý článek »

Události

Změna ve vyplácení důchodů? Rusnok varoval…

Žádná geniální penzijní reforma neexistuje a představy o státním penzijním fondu jsou nezodpovědné,…

celý článek »

Ostrava

Pohřeb romského bosse: Lidé se vrhali do…

Stovky lidí z romské komunity i mimo ni se v pondělí v poledne přišly rozloučit s respektovaným podnikatelem…

celý článek »

Příběhy

Zoufalá máma ukázala, co dokáže heroin:…

Na sociální síti se objevil dojemný příspěvek Jennifer Salfen-Tracyové, v němž žádá o pomoc při pátrání…

celý článek »